Aprovat el nou horari d’estiu pels locals d’oci nocturn

Foto: Wikipedia

La Generalitat de Catalunya ha autoritzat, per primera vegada en 22 anys, ampliar els horaris dels locals d’oci nocturn de fins a 67 localitats turístiques catalanes per aquesta propera temporada d’estiu. La mesura afecta a 23 poblacions de la demarcació de Girona. Són: Begur, Girona, Blanes, Calonge (Sant Antoni), Castell-Platja d’Aro, Castelló d’Empúries (Empuriabrava), L’Escala, Lloret de Mar, Palamós, El Port de la Selva, Palafrugell, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Llançà, Roses, Camprodon, Cadaqués, Torroella de Montgrí (L’Estartit), Tossa de Mar, Figueres, La Jonquera, Olot i Banyoles. També a Calella de Mar, Sant Pol de Mar, Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Santa Susanna.

 

L’horari d’estiu estarà vigent des de l’1 de Juny fins el 15 de Setembre pels bars, bars musicals, restaurants i restaurants-bard d’aquestes localitats. Podran tancar durant les nits d’entre setmana a les 3h i les nits dels divendres, dissabtes i vigília de festius a les 3:30 h. Pel que fa a cafès teatre i cafès concert d’aquestes localitats podran tancar a les 5h tant entre setmana com el cap de setmana. Les sales de festa, de ball i discoteques  hauran de tancar els dies d’entre setmana a les 5h i les nits dels divendres, dissabtes i vigília de festius podran fer-ho a les 6h.

A diferència de l’ampliació horària autoritzada per Setmana Santa i a petició de la Federació Catalana d’Associacions d’Entitats Recreatives i Musicals (FECASARM) aquesta ampliació beneficiarà per primera vegada als cafès teatre i cafès concert. En conjunt, l’horari de temporada d’estiu pot suposar un increment en la facturació dels locals respecte de l’any passat.

FECASARM diu en un comunicat de premsa que «lamenta que aquesta ampliació no s’hagi fet extensiva també per a les activitats de sales de festa, sales de ball i discoteques, fet que des de la FECASARM i de cares a la nova Ordre d’horaris esperem que sigui esmenat i que es puguin beneficiar de les ampliacions totes les activitats. Més encara quan és durant la franja horària d’entre les 5h i les 6h de la matinada, els dies entre setmana, quan es produeixen més problemes de soroll, atès que és el moment en que la gent surt dels locals i es concentren a la via pública, doncs fins a les 6h del matí no obren els bars. Problemàtiques importants derivades per soroll de fàcil solució si els locals de darrera poguessin tancar les seves portes, entre setmana, a les 6h doncs la gent en comptes d’estar al carrer estarien recollits dins dels locals».

Edició: JFG