El PSC reclama al Govern que impulsi la creació d’una zona turística madura a la Costa Brava sud

Platja de S'Abanell / Arxiu Blanesaldia.com

Platja de S’Abanell / Arxiu Blanesaldia.com

El PSC reclama al govern central que impulsi la creació d’una zona turístiques madura a la Costa Brava sud i contribueixi al desenvolupament d’un nou turisme de qualitat que doni possibilitats reals per a un canvi de model turístic.

Ho han anunciat aquest matí, a Lloret de Mar, el candidat socialista lloretenc a l’alcaldia, Antonio Lorente; el diputat Àlex Sáez i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. El diputat ha presentat una iniciativa parlamentària al Congrés en la què reclama al govern que elabori i projecti, en coordinació amb la Generalitat i els ajuntaments de Lloret, Blanes i Tossa, un pla específic de reconversió i modernització de la Costa Brava sud i faci la previsió que correspongui per a les inversions que seran necessàries per desenvolupar el pla.

El disputat del PSC Àlex Sáez

El disputat del PSC Àlex Sáez

En conseqüència amb aquesta petició, el grup parlamentari socialista ha presentat una esmena al Projecte de Llei de pressupostos per a 2015 per finançar els primers passos del projecte, així com tres més per a la regeneració de platges; per a la recuperació de la de S’Abanell i per a la consolidació del camí de ronda.

En aquest sentit, el PSC manté la seva prioritat d’arranjar els trams del recorregut que no són accessibles (dos d’ells als municipis de Lloret i Blanes) per lligar definitivament el recorregut que ha de connectar Blanes i el Cap de Creus.

«En la passada legislatura el Govern socialista va impulsar les zones turístiques madures amb col·laboració de les comunitats autònomes. Eren un conjunt de mesures dirigides a millorar la competitivitat, a impulsar l’activitat econòmica, desestacionalitzar el turisme i diversificar-ne l’oferta. El PP va eliminar aquest projecte perquè no creu en un model que faci evolucionar el sector però nosaltres hi continuem creient perquè pensem que és el camí més efectiu per recuperar terreny», ha valorat el diputat Sáez.

Tossa de Mar

Tossa de Mar

De fet, els tres municipis de la Costa Brava sud havien presentat, precisament, la sol·licitud per acollir-se a aquesta línia d’ajudes i el ministeri d’Indústria ho havia vist sempre amb bons ulls. Reclamem que s’incorpori aquest projecte com una prioritat en les inversions del gover», ha recalcat el candidat Antonio Lorente.

Notícia relacionada: ‘El PP propone la «reconversión integral de las zonas turísticas maduras»’, a www.blanesaldia.com