Lloret, Tossa i Blanes volen que l’Estat modernitzi les seves infraestructures turístiques

Romà Codina, Josep Marigó i Gisela Saladich, avui a la Casa Saladrigas de Blanes

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó; l’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina i Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa, han signat avui a la Casa Saladrigas de Blanes el protocol de col·laboració per accedir conjuntament al Pla de Requalificació de Destinacions Turístiques Madures.

Amb aquesta signatura es referma el compromís que ja varen adquirir els anteriors alcaldes d’aquest municipis en relació a aquest projecte.

Durant l’acte els alcaldes han explicat que es tracta d’una gran oportunitat per posar en el mapa les potencialitats de la Selva Marítima Sud, unint esforços que posin en valor les singularitats cada població. La unitat territorial Lloret-Blanes-Tossa està formada per una població resident que supera les 83.000 persones, amb més de 69.859 places turístiques i un total de turistes que superen el 1.500.000 turistes anuals.

Segons les darreres dades publicades per l’Observatori de Turisme en la estadística 2010, Catalunya en xifres turístiques, la Costa Brava ocupa el segon lloc en el pes del sector turístic en l’economia, segons les marques turístiques.
Els Plans de Reconversió de Destinacions Turístiques són projectes de requalificació de destinacions per la reconversió i modernització integral de destinacions madures amb projecció internacional i potencial d’efecte demostració liderats pel Govern Estatal.

Els plans estan impulsats, desenvolupats i cofinançats per totes les administracions competents junt amb la participació del sector privat amb l’objectiu de consolidar un model turístic de futur sostenible. Els 3 primers projectes d’aquest programa són Platja de Palma a Balears, Costa del Sol Occidental a Andalusia, i St. Bartolomé de Tirajana a les Canàries.