L’Aeroport de Girona – Costa Brava estrenarà aquest estiu una nova ruta a Moscou

Foto: José Ramón Pérez Ebrí

L’Aeroport de Girona – Costa Brava comptarà a partir del 3 de juny amb una nova ruta a Moscou Domodeodovo operada per Transaero Airlines, tractant-se d’una nova destinació i una nova companyia en relació a la temporada d’estiu 2010. La companyia aèria ha programat dos vols setmanals, un de sortida i un d’arribada, cada divendres fins el 30 de setembre. Per realitzar la connexió entre les dues ciutats, la companyia utilitzarà un Boeing 737 – 500, amb capacitat per a 101 passatgers.

 

Transaero Airlines s’uneix d’aquesta manera a les companyies Enter Air i JAT Airways que van confirmar recentment la seva operativa a l’aeroport gironí per la present temporada d’estiu. El 30 d’abril, Enter Air va estrenar una nova ruta a Varsòvia, que s’opera els dissabtes fins l’1 d’octubre. A més, entre l’11 de juny i l’1 d’octubre té planificat un vol a Gdansk i un vol a Katowice d’anada i de tornada, també tots els dissabtes.

D’altra banda, l’aeroport compta des del 23 d’abril amb una altra nova ruta a la ciutat de Belgrad. L’aerolínia JAT Airways realitza la ruta tots els dissabtes fins el 29 d’octubre amb un avió B737 – 300. A més, des del 14 de juny fins el 25 d’octubre, l’aerolínia operarà també tots els dimarts un vol d’anada i un de tornada a la capital de la República Sèrbia, així com alguns dijous i diumenges puntuals durant la temporada d’estiu.

La incorporació d’aquestes tres companyies a l’operativa de l’aeroport suposa una destacada ampliació de les connexions entre Girona i l’est d’Europa. Durant la present temporada d’estiu, els usuaris de l’Aeroport de Girona – Costa Brava poden volar a 60 destinacions diferents de tota Europa i el nord d’Àfrica. «La nova connexió a Moscou és una novetat molt important per Girona ja que el mercat rus és un mercat molt interessant pel territori», ha declarat Lluís Sala, Director de l’aeroport, en relació a la nova ruta de Transaero Airlines. «Les característiques de l’aeroport, que permeten una operativa ràpida i senzilla per les aerolínies, l’atractiu de la Costa Brava i la rebaixa de taxes realitzada fan que l’aeroport de Girona sigui més atractiu per les companyies aèries», ha afegit Lluís Sala.

Tal i com es va anunciar a l’inici de la temporada d’estiu, diverses companyies s’han interessat en operar a les instal·lacions gironines, el que es tradueix en un pas més en la diversificació de l’aeroport, que compta aquesta temporada amb una vintena d’aerolínies.