Blanes i Lloret es promocionen aquest mes en dos fires de turisme

Al març el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, juntament amb oficines de turisme i empreses turístiques de la demarcació, participa a les fires de turisme més importants d’Alemanya, la ITB, i Rússia, la MITT, respectivament, i a la fira internacional de turisme de Sant Sebastià, Sevatur, amb estand propi durant la segona meitat de març. En les dues primeres es promocionen Blanes i Lloret de Mar.

A les fires el Patronat de Turisme potenciarà actuacions directes adreçades als canals professionals i presentarà al públic general el conjunt de l’oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

Del 9 al 13 de març, el Patronat de Turisme participa a la fira ITB de Berlin dins l’estand de Catalunya tot presentant i promocionant els productes i serveis turístics de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona junt amb els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Castell-Platja d’Aro. Aquesta fira genera especial interès per part del públic l’oferta de sol i platja de la Costa Brava així com les activitats de turisme actiu i natura.

Segons INE, el mercat alemany és el primer mercat emissor de turisme per l’Estat espanyol en nombre de pernoctacions hoteleres per darrera del Regne Unit. Catalunya és el tercer destí preferit dels alemanys a Espanya darrera de les illes Balears i Canàries.

L’Observatori de Turisme de Catalunya apunta que Alemanya és el quart mercat emissor de turistes a Catalunya i el segon mercat en importància quant al nombre de pernoctacions. Durant 2010 van arribar a Catalunya més d’un milió de turistes alemanys que van realitzar un total de 10,6 milions de pernoctacions. L’alemany és un turisme especialment atractiu per tenir l’estada mitjana més alta, entre 7,7 i 10,5 pernoctacions, i una despesa també superior a la mitjana amb un volum total de 845 milions d’euros l’any 2010.

En l’edició de 2010, la ITB va registrar 180.000 visitants, sis mil milions d’euros en transaccions comercials i l’acreditació de 7.200 periodistes que varen garantir la cobertura mundial.

Seguidament, del 16 al 19 de març, té lloc la MITTMoscow International Travel & Tourism, de Moscou a la que el Patronat de Turisme participa també des de l’estand de Catalunya presentant el conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona juntament els municipis turístics de Blanes i Lloret de Mar i amb diverses empreses d’allotjament turístic gironines.

En el marc de la fira de turisme, el dijous 17 de març  a les 14h, en l’estand català es realitzarà una presentació pública de les destinacions de turisme familiar de Catalunya entre les quals s’hi troben els municipis  gironins de Blanes, Lloret de Mar, Calonge-Sant Antoni, Torroella de Montgrí- L’Estartit i Roses. Es preveu que la fira internacional de turisme per excel·lència de Moscou sigui visitada per més de 92.000 russos.

Finalment, del 18 al 20 de març, se celebra a la ciutat basca de Sant Sebastià, Sevatur, en la que l’oferta turística de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona estarà present amb un espai de 32 m2 juntament amb municipis i entitats turístiques de la demarcació gironina: Calonge-Sant Antoni, Begur, L’Escala, Roses i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

El conseller del Patronat de Turisme, Estanis Puig, assistirà a la inauguració de la fira de turisme que tindrà lloc el divendres 18 de febrer a les 11.30h a càrrec d’Iñaki Galdós, diputat foral de Turisme de Guipúscoa.

El públic basc que visita la fira es considera bon coneixedor de les comarques gironines. A la present edició, els organitzadors de la fira esperen superar la xifra de 18.000 visitants