La vaga de controladors aeris fa perdre 750.000 euros a Lloret de Mar

Lloret de Mar ha perdut més d’un 10% de turistes a causa de la vaga de controladors. Són visitants que havien de passar uns dies de vacances a la destinació, provinents sobretot de Palma de Mallorca i d’Anglaterra. No van poder arribar-hi a causa del tancament de l’espai aeri.

Al llarg del Pont de la Constitució, Lloret ha estat un dels municipis més perjudicats pels efectes de la vaga encoberta, ja que molts dels seus clients vénen a través de l’aeroport de Girona. El gremi d’hostaleria ha fet un primer càlcul de les pèrdues directes que ha patit el sector. Puja a 750.000 euros, segons ha informat Nova Ràdio Lloret.

El hotelers parlen de «davallada» en l’ocupació prevista. El seu president, Enric Dotras, considera que els controladors han actuat amb una gran «irresponsabilitat». Afegeix que com a empresaris s’han sentit «impotents».

Els únics clients que han pogut arribar fins a Lloret són els que han vingut amb cotxe o autocar. La resta s’han quedat sense venir. Respecte els turistes que estaven aquí i que volien marxar en avió, la immensa majoria han tornat a casa seva amb autobús. Els hotelers lloretencs esperen que la situació a l’aeroport de Girona es vagi normalitzant en els propers dies.

Text: Nova Ràdio Lloret – Edició: JFG – Foto: Xavier Pou