Lloret de Mar potencia l’ús dels pàrkings i la mobilitat en transport públic o bicicleta

L’Ajuntament de Lloret de Mar té previst aprovar en el proper ple un seguit de mesures adreçades a potenciar l’ús del pàrking entre els veïns de la població. I això es farà a través d’una modificació de les taxes municipals que entrarà en vigor a partir de l’any vinent. I és que per aquells usuaris habituals dels pàrkings municipals s’aplicaran una sèrie d’avantatges:

– Abonament nocturn de 10 euros al mes pel pàrking de Sa Caleta. Aquest abonament permetrà aparcar de 21h a 9h en aquest aparcament pel període del 15 de setembre al 15 de juny.

– Abonament mensual pels pàrkings municipals perifèrics amb combinació de transport urbà i aparcament per bicicletes. Aquest nou abonament té per objectiu potenciar els pàrkings perifèrics per un preu anual total de 700 euros. Aquesta tarifa és un preu combinat que inclou l’accés als pàrkings perifèrics, més l’abonament anual per transport urbà. La tarifa anual del transport urbà és de 240 euros, per tant, es redueix considerablement.

– Inclusió dels aparca bicis en tots els abonaments de cotxes: En cas que els usuaris vulguin, també tenen la possibilitat de fer ús gratuïtament dels aparcaments per bicis que es troben dins dels pàrkings (amb 24 hores de vigilància).

– Preu especial de talonaris per 70 euros. L’Oficina d’Informació al Ciutadà posarà a la venda talonaris de 100 hores per un preu de 70 euros per a tots els aparcaments en superfície. Això significa que les persones que comprin aquests talonaris pagaran un preu reduït de 0’70 euros. Actualment el preu hora és de 1’68 euros el que significa un estalvi de gairebé 1 euro.

El tinent d’alcalde de Mobilitat, Ignasi Riera, afirma que «un dels objectius principals d’aquestes accions és fomentar un major ús dels pàrkings perifèrics. La idea és que els usuaris dels pàrkings del centre optin per aquesta nova possibilitat i es traslladin còmodament al centre ja sigui amb bici o amb transport urbà».

Per altra banda, s’ampliarà l’horari de zona blava -del 15 de juny al 15 de setembre- de dilluns a divendres de 8h a 24h. Ignasi Riera explica que «en època de màxima afluència és important potenciar la rotació de vehicles a la zona blava». Aquestes mesures formen part del Pla de Mobilitat 2010, que té per prioritzar l’illa peatonal i revaloritzar el front marítim i la zona comercial.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament de Lloret de Mar