Lloret de Mar rep el 65% del turisme rus de la Costa Brava, el 14% de Catalunya i el 8% d’Espanya

El sector hoteler lloretenc guanya mercat a Rusia

El sector hoteler lloretenc guanya mercat a Rússia

Lloret Turisme, entitat de promoció turística de Lloret de Mar, es troba aquest setmana a Moscú per participar a la Otdyk Leisure de Moscú, una fira professional que, juntament amb la MITT, s’ha posicionat com un dels esdeveniments turístics més importants de Rússia i de la Comunitat d’Estats Independents.

Lloret Turisme participa sota el paraigües de l’Agència Catalana de Turisme i ha programat diferents reunions amb els principals operadors turístics russos (Tez Tours, Coral, Natalie Tours i Pegas entre d’altres).

Aproximadament 115.000 viatgers russos varen escollir Lloret de Mar com a destinació de les seves vacances l’any passat; unes xifres que es mantenen aquest any i que signifiquen que Lloret de Mar acull el 65% del turisme rus de la Costa Brava, el 14% de Catalunya i el 8% d’Espanya, unes dades que en paraules de Jordi Orobitg avalen “el fort posicionament de Lloret de Mar en aquest mercat, més si tenim en compte que només Catalunya ja rep el 60% del turisme rus d’Espanya”, entre els principals atractius que destaquen els operadors es troben “el concepte de destinació de platja urbana, amb una bona relació qualitat-preu, i una ubicació estratègica propera a altres punts d’interès”.

El mercat rus és la segona nacionalitat amb més presència a Lloret de Mar; el mercat francès amb 300.000 viatgers a l’any ocupa la primera posició. A nivell internacional aquests són també els dos mercats estratègics en els quals Lloret Turisme ha centrat el seu pla d’accions aquest 2013.