L’Agència Catalana de Turisme crearà la marca «Catalunya Turisme Sènior»

El director general de Turisme i vicepresident executiu de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Joan Carles Vilalta, i el president del Gremi d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Maresme-Costa de Barcelona, Santiago García-Nieto, van signar el passat dimarts dia 16 un conveni per posar en marxa el projecte pilot «Catalunya Turisme Sènior».

L’objectiu d’aquest conveni, pensat i creat específicament per a Catalunya, és estimular l’activitat econòmica de la indústria turística catalana en temporada baixa i combatre l’estacionalitat del sector. Augmentar l’oferta turística i diversificar-la, mantenir els establiments oberts durant més temps i prolongar el període de contractació del personal són altres objectius d’aquesta aposta pel turisme sènior a Catalunya.

En el seu primer any de funcionament, la prova pilot a Costa de Barcelona- Maresme servirà per definir les característiques del projecte, una nova iniciativa de promoció turística amb què es pretén crear una oferta especialitzada i dirigida al col·lectiu de persones de més de 55 anys procedents de diversos mercats europeus.

En un moment com l’actual, l’ACT i el gremi de l’Alt Maresme ofereixen, amb aquesta nova proposta, l’oportunitat de viatjar a Catalunya per un preu raonable i amb un paquet que inclou la majoria dels serveis per una estada de 7, 14 ó 21 nits.

El projecte “Catalunya Turisme Sènior” es començarà a implementar a la Costa de Barcelona-Maresme però està previst ampliar-la a d’altres àrees costaneres de Catalunya, com ara la Costa Daurada i la Costa Brava, però també a zones d’interior i de muntanya. Una de les idees d’aquest projecte és vendre una Catalunya, no només de sol i platja, sinó com a destinació cultural i diversa.

El paper de l’Agència Catalana de Turisme

Fruit d’aquest conveni, l’ACT crearà el segell «Catalunya Turisme Sènior» i definirà les característiques, continguts, productes i serveis que han d’acomplir les empreses i destinacions que en vulguin formar part per garantir la qualitat i l’especialització de la marca.

La gestió, el suport i la promoció de la marca també anirà a càrrec de l’Agència Catalana de Turisme, a través d’accions com ara l’assistència a fires i l’organització de viatges de familiarització i de jornades de comercialització amb operadors internacionals especialitzats en turisme sènior.

Notícia relacionada: «Cataluña lanza su propio programa de turismo Senior para Europa», a www.hosteltur.com.