Les oficines de turisme de Lloret han atès prop de 55.000 persones aquest estiu

Una de les tres oficines de turisme

Les oficines de turisme de Lloret de Mar han atès un total de 54.448 persones aquest estiu; concretament, 6.138 el mes de juny, 13.621 el mes de juliol, 20.010 el mes d’agost i 14.679 pel setembre. Respecte de l’any anterior, els mesos de juliol i agost s’ha notat una davallada, sobretot en turisme nacional, però hi ha hagut un augment els mesos d’agost i setembre, en turisme estranger. L’any passat es varen atendre un total de 50.000 persones de juny a setembre. Des de principis d’any el total es situa en 89.108 persones ateses.

 

Pel que fa a les nacionalitats, aquest estiu hi ha hagut un descens del mercat català, que passa de 1.710 persones ateses de juny a setembre davant les 2.890 de l’any passat; i el mercat espanyol es manté amb 3.664 persones ateses, unes dades similars a les de l’any passat. Les principals nacionalitats de les persones ateses aquest estiu han estat: la francesa amb 16.635 persones ateses; en segon lloc la russa amb 7.792; seguida de l’alemanya amb 4.144, un mercat que es recupera a Lloret; en quart lloc l’espanyola; i després la italiana, que es manté sobretot en el mes d’agost. L’estadística mostra un clar augment del turisme rus, que l’any passat va tancar amb 5.227 persones ateses i que a hores d’ara, a mes de setembre, es situa ja en 8.442 persones ateses.

Per poder fer front a la important demanda dels clients, Lloret de Mar compta actualment amb tres oficines fixes ubicades en punts estratègics de la població, més una oficina de reforç que s’instal·la a la platja de Fenals els mesos de juliol i agost. Les peticions dels visitants varien molt en funció de la zona on es troben aquests equipaments; així, l’oficina del Museu del Mar rep principalment consultes d’activitats per realitzar; l’oficina central de l’avinguda de les Alegries, peticions d’allotjament; i la de la terminal, horaris de transport.

Per altra banda, les oficines de turisme han tornat a passar l’auditoria de seguiment de la Q de Qualitat de les oficines. Es tracta de la màxima certificació en matèria de Qualitat en l’àmbit estatal i Lloret de Mar la va obtenir l’any 2006 situant-te com una de les primeres destinacions de Catalunya en tenir les seves oficines de turisme certificades.