Previsió de neu a cotes baixes i molt fred per avui i demà

Mapa meteorològic previst per avui, amb les comarques amb risc de nevades

Mapa meteorològic previst per avui, amb les comarques amb risc de nevades

L’arribada d’una massa d’aire molt fred donarà lloc a una forta baixada de la temperatura i a un episodi de neu a cotes baixes. Avui divendres al matí les precipitacions afectaran el quadrant nord-est i al final del dia es desplaçaran a la meitat sud del país. La cota de neu anirà baixant al llarg de la jornada.

Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA per la previsió de nevades a cotes baixes i la baixada acusada de la temperatura.

Durant la matinada de dissabte es preveuen precipitacions a qualsevol lloc, més probables a la meitat sud i a la Catalunya Central. La cota de neu caurà en picat fins als 200 m i localment es podrà veure nevar fins a nivell del mar.

Al llarg del matí les precipitacions s’aniran restringint fins a desaparèixer a la tarda. A més, el vent del nord bufarà fort als dos extrems de Catalunya.

Diumenge només es preveuen algunes nevades al vessant nord del Pirineu i s’obriran clarianes a la resta. Serà un dia molt fred arreu i amb vent fort del nord. Hi haurà glaçades generalitzades a l’interior, fortes al Pirineu, moderades a la Depressió Central i al prelitoral, i puntuals i febles al litoral.

Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per neu, per vent i per estat de la mar.