Els Mossos han denunciat durant l’última setmana de febrer 341 conductors a la demaració de Girona per parlar per telèfon mòbil

Un total de 341 conductors han estat denunciats per la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra a la demarcació de Girona durant la campanya de control de l’ús de telèfon mòbil que s’ha dut a terme a tot el territori entre el 22 i el 28 de febrer. La mitjana diària a Girona ha estat de 48,7 sancions. En tota Catalunya les denúncies ha estat 1.037.

La Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, seguint les directrius del Servei Català de Trànsit, ha realitzat controls per sensibilitzar als conductors i evitar que es parli o es manipuli el mòbil quan s’està al volant.

 L’article 18.2 del Reglament General de Conducció especifica que està prohibit conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi intervenció manual del conductor, així com d’auriculars a la oïda. Aquesta infracció està sancionada amb una multa de 150 euros i la pèrdua de 3 punts del permís.

 Dels 1.037 conductors sancionats durant la campanya, 1.005 ho han estat per parlar o manipular un telèfon mòbil, i 32 per utilitzar altres aparells incompatibles amb l’atenció permanent a la circulació.

Edició: José Fernández