Els mossos d’esquadra detenen tres persones per 23 robatoris a interior de vehicle a Tossa de Mar

Agents dels Mossos d’Esquadra  de la comissaria de Blanes van detenir el passat dia 25 de setembre, Montserrat Q. F. de 35 anys i nacionalitat espanyola, Mohammed M., de 29 anys i nacionalitat marroquina, i Said A. de 30 anys i nacionalitat marroquina, tots tres veïns de Lloret de Mar, com a presumptes autors de 23 delictes de robatori amb força a interior de vehicles.

Els agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Blanes van constatar, a finals de juliol, que s’havien incrementat els robatoris a interior de vehicle a unes zones molt concretes de Tossa de Mar (La Selva), i properes entre si.

Concretament, el dia 6 i el dia 24 es van produir dos robatoris a interior de vehicle a l’aparcament de Cala Bona i a la zona del mirador, respectivament. Tots dos fets van ser realitzats amb el modus operandi de la fractura del vidre i de dins dels vehicles es van endur objectes fàcils d’amagar com una càmera de fotos, un rellotge i roba.

El mateix mes, el dia 25 de juliol hi va haver quatre robatoris a interior de vehicle més. Aquests casos es van produir a la Cala Giverola, tots amb el mateix modus operandi. Els lladres havien fracturat un vidre del vehicle i una vegada dins del cotxe s’havien endut objectes com diners, aparells electrònics o targetes de crèdit.

El dia 2 d’agost hi va haver tres casos més, dos a l’aparcament de Cala Giverola i un tercer en un aparcament del lateral de la carretera GI-682, tots van seguir el mateix mètode que els altres robatoris a interior de vehicle, i de dins dels cotxes es van emportar dos navegadors GPS, diners en efectiu, un telèfon, un Ipod i roba.

Fins a finals d’agost es van donar set casos més de robatoris a interior de vehicles amb el mateix modus operandi i tots als aparcaments dels laterals de la carretera GI-682, carretera de la qual en surten nombrosos camins per a vianants que donen accés a diferents cales, entre les quals Cala Giverola i Cala Fotadera. En aquests casos també es van emportar càmeres fotogràfiques, aparells reproductors MP3, rellotges, anells, telèfons mòbils, navegadors GPS i en un cas un ordinador portàtil.

Finalment durant el mes de setembre, els agents van constatar set casos més de robatori a interior de vehicle. Entre el dia 3 i el dia 22 els lladres van actuar novament als aparcaments de Cala Giverola, Cala del Senyor Ramon i diferents aparcaments de la GI-682. Malgrat que els objectes sostrets continuaven sent telèfons mòbils, càmeres fotogràfiques, targetes de crèdit i diners en efectiu, en aquesta ocasió, el dia 21, van sostreure una bicicleta que estava dins d’un vehicle.

Els investigadors, que havien anat reunint diferents proves durant aquest temps van identificar un vehicle sospitós, que sempre hauria estat vist per les rodalies dels robatoris. Després d’estudiar tots els indicis, els agents van identificar tres persones que presumptament serien les autores dels robatoris.

Finalment, el dia 25 de setembre, l’operatiu va culminar amb la detenció d’aquestes tres persones a Lloret de Mar, al domicili on totes tres convivien.

Els detinguts, dels quals només Mohammed M té antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes el dia 27 de setembre, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions i noves imputacions d’altres fets delictius.