Enfrontament entre l’alcaldessa de Tossa i la regidora de l’oposició Imma Colom

Gisela Saladich

L’alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, ha volgut sortir al pas a les manifestacions públiques del grup de CiU de Tossa, a l’oposició, en les que afirmen que Saladich s’haurà de reduir el sou quan es promulgui la Ley Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local que prepara el Govern de Madrid.

 

L’alcaldessa de Tossa lamenta aquesta «obsessió venjativa» que té CiU i es pregunta si «això és el que més preocupa a CiU? No els preocupa els problemes reals de tossencs?». En aquest sentit, Saladich afirma que «és una llàstima. Esperàvem una mica més de CiU. Crec que és una manera equivocada de fer política».

Immaculada Colom

CiU de Tossa ha criticat durament la retribució de l’actual alcaldessa en repetides ocasions. Gisela Saladich té dedicació exclusiva i cobra un sou net mensual de 2.407,21 euros. Cal recordar que Immaculada Colom, anterior alcaldessa i regidora de CiU, tenia dedicació parcial (mitja jornada) i cobrava un sou net mensual de 1.502,83 euros. «CiU treu conclusions amb xifres inexactes, i a més ho fa d’un document que encara és un informe sobre un avantprojecte de Llei», afirma Saladich.

Cal recordar a CiU que, quan el govern va rebaixar el sou als funcionaris un 5%, CiU va desestimar una proposta per rebaixar el sou dels regidors. En canvi, l’alcaldessa Gisela Saladich va renunciar en sessió plenària a la paga extra de Nadal. No tenia cap obligació legal, però ho va fer.

La futura Llei de racionalització afectarà a totes les administracions (Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació, etc). No és una Llei feta pensant en Tossa. L’Ajuntament l’acatarà si es tira endavant amb els actuals termes, no perquè ho digui CiU, sinó perquè ho dirà la Llei.