Presó provisional sense fiança per al monitor de Lloret acusat d’abusar de menors

Josep Castiella

La titular del Jutjat d’Instrucció 2 de Blanes ha enviat a presó sense fiança el monitor de Lloret de Mar denunciat per abusar de menors d’edat. La jutge li imputa els delictes d’abús sexual, agressió sexual i tinença de pornografia infantil. Fins ara, hi ha 16 infants d’entre 4 i 9 anys que han denunciat ser víctimes de Josep Castiella. El monitor estava en llibertat provisional fins avui, quan ha tornat a declarar per donar explicacions sobre un vídeo que li van trobar al mòbil on es veu un adult fent una fel·lació a un menor. / Aquesta informació es pot llegir a www.aragirona.cat.

 

Solidaritat de l’Ajuntament de Lloret amb els familiars de les víctimes

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha mostrat la seva solidaritat amb els pares afectats per l’anomenat “cas Castiella”. Així s’ha aprovat per ple municipal en una moció en què, a banda de mostrar la solidaritat del Consistori cap a les famílies afectades, es condemnen els fets i el Govern municipal es compromet a no contractar més l’empresa de Castiella. A més, l’alcalde convocarà una junta de portaveus en el termini màxim d’un mes per fer un seguiment de l’assumpte.

La proposta va sorgir arran d’una moció presentada pel MILLOR en què demanava que l’alcalde declarés persona non grata el monitor acusat d’abús sexual a menors. Però CiU, el PSC, ICV – EUiA i ERC van presentar una esmena a la totalitat per demostrar que volen estar al costat dels pares.

El MILLOR, el PP i el regidor no adscrit van votar en contra d’aquesta esmena.  En el ple d’ahir, el portaveu dels familiars dels menors afectats, Enzo Poblete, va demanar a tots els polítics que deixin de banda els interessos dels seus partits quan s’han de tractar temes tan delicats com aquest. A més, tot i que agraeixen la col·laboració de l’Ajuntament, consideren que el suport arriba tard, tal com diu el portaveu, Enzo Poblete.

El portaveu de CiU, Josep Valls, recorda que tan bon punt va sortir la notícia a la llum, el Govern municipal va rescindir tots els contractes que tenia el departament d’Educació amb l’empresa de Josep Castiella, per evitar que tingués contacte amb menors, i només va quedar vigent un contracte del departament de Joventut, per gestionar el monitoratge del Puntet.

Tot i així, quan els Mossos van trobar el vídeo on apareix Castiella fent una fel·lació a un menor i, per tant, hi havia proves que en principi són definitives, el Govern va anul·lar també aquest contracte. Valls argumenta que van actuar de la millor manera que van poder d’acord amb la informació que tenien. En aquest sentit, lamenta que hi hagués qui tingués informació que a l’equip de Govern no li havia arribat.

El portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, critica el contingut de la moció presentada pel MILLOR i explica per què van decidir presentar una esmena a la totalitat.

La regidora socialista Anna Pascual explica que hagués preferit consensuar una moció amb tots els grups, però critica que massa sovint hi ha temes importants de Lloret que es polititzen, sobretot per la lluita interna que hi ha entre CiU i el MILLOR.

ICV – EUiA també va donar suport a l’esmena a la totalitat. El portaveu, Javier Rodríguez Pacios, considera que cal prendre decisions en fred i amb serenitat. En aquest sentit, creu que és necessari que l’alcalde convoqui un consell de portaveus, on serà el moment d’escoltar i, si cal, jutjar les actuacions polítiques.

Amb el vot de CiU, el PSC, ICV – EUiA i ERC, l’esmena va prosperar. Però, com hem dit, el MILLOR, el PP i el regidor no adscrit no van donar-hi suport. Consideren que l’actuació de l’equip de govern arriba tard. El cap de l’oposició, Marc Fuertes, creu que si el seu partit no hagués presentat la moció, el Govern no hagués fet res.

El regidor del PP, Enric Martínez, reconeix que des del primer moment va tenir informació privilegiada del tema, però argumenta que no la van fer pública per no polititzar els fets.

El regidor no adscrit, Josep Cortés, també considera que el suport als pares arriba tard.

A banda de mostrar el seu suport als pares i mares dels nens afectats, l’alcalde, Romà Codina, es va comprometre a convocar un consell de la ràdio per decidir emetre una entrevista que NRLL va gravar fa més de quatre mesos i que, per decisió del consell d’administració, no es va arribar a emetre.

Text: Nova Radio Lloret