Agricultura estableix dos tancaments més de massissos, a la zona de Girona, per risc d’incendi

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM, davant d’un increment apreciable del perill d’incendi forestal, ha  incorporat dos massissos més als que tenen l’accés restringit. Es tracta dels massissos de Cadiretes, una part del qual es troba a la comarca de la Selva, i l’Albera, a la zona de Girona. En total seran 11 els massissos tancats a tota Catalunya.

 

A més, també es restringiran els accessos a la riera de Merlès (Berguedà) i a la riera de Sadernes (Garrotxa). D’altra banda, s’ha ampliat el Pla Alfa 3 a 313 municipis (ahir eren 226). Aquestes mesures entraran en vigor a les 00.00 hores de demà dissabte, dia 18 d’agost.

El DAAM recorda que es poden consultar les mesures de prevenció especials en el document adjunt del mapa de risc d’incendi corresponent a demà.

Pel que fa a la informació actualitzada  sobre els municipis afectats pel Pla Alfa 3 i per les mesures especials de prevenció a causa del risc d’incendi, aquesta informació està inclosa en l’altra document adjunt.

En relació amb l’evetat risc d’incendis per l’onada de calor, la Generalitat ha publicat un llistat de més de 313 municipis amb risc d’incendi. A la comarca del Maresme es troba Tordera i a la Selva són:Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Massanes, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu Buixalleu, Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar i Vidreres.