Un total de 174 professionals reforçaran l’estiu als centres d’atenció primària de la Regió Sanitària Girona

La Regió Sanitària de Girona afrontarà els mesos d’estiu amb la incorporació de 174 professionals més, que reforçaran principalment l’activitat als centres d’atenció primària dels municipis de la Costa Brava. Aquesta és una de les actuacions previstes pel Departament de Salut, que se suma a l’ampliació dels horaris d’atenció d’alguns dels centres sanitaris i la dotació de més ambulàncies en determinats punts estratègics.

 

En concret, es tracta de 64 metges, 63 infermeres i 46 auxiliars administratius, que s’han incorporat el passat 1 de juliol i que estaran repartits als Centres d’Atenció Primària dels diferents municipis costaners de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Selva Marítima i Alt Maresme. Aquests reforços suposen un increment del 14% respecte de l’any 2011, quan es van contractar 152 persones amb aquesta finalitat.

Per altra banda, alguns centres d’atenció primària van començar a ampliar els seus horaris d’activitat coincidint amb la revetlla de Sant Joan i els mantindran així fins al 16 de setembre. Concretament, els CAP de Cadaqués, Platja d’Aro, Lloret de Mar i Malgrat de Mar estan en funcionament les 24h del dia, i els de Tossa i Canet estaran oberts de 8h a 24h durant el mateix període.

Un altre dels reforços de cara a la temporada d’estiu és el transport sanitari urgent, que a la Regió Sanitària de Girona es veurà ampliat amb deu ambulàncies del SEM des del 22 de juny al 21 de setembre, dotades de dos tècnics en transport sanitari cada una. Així s’instal·laran unitats de 12 hores a Palafrugell, Palamós, l’Escala, Blanes, Castelló d’Empúries i Calella; a més d’unitats de 24 hores a Lloret de Mar, l’Estartit, Platja d’Aro i Santa Susanna.