Els locals de restauració i oci nocturn gaudiran aquest estiu d’una ampliació horaria

Foto: Blanesaldia

Els locals d’oci nocturn i de restauració catalans gaudiran a partir d’aquest proper divendres dia 1 de juny i fins el 15 de setembre, d’una ampliació horària d’entre 30 i 45 minuts totes les nits de la setmana. Aquest fet es produeix d’acord amb la previsió d’ampliació horària automàtica que conté la nova Ordre d’Horaris aprovada pel Conseller d’Interior Sr. Felip Puig el mes de desembre de 2011.

Segons un comunicat de premsa de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM), aquesta és la primera vegada en 23 anys que tots els locals de restauració i oci catalans gaudiran d’una ampliació horària de caràcter automàtic durant l’estiu, atès que l’any passat només una part dels locals (bars, restaurants i bars musicals) varen gaudir de la mateixa, quedant-ne fora les discoteques, sales de festa i sales de ball.

Enguany però, gràcies a l’aprovació de la nova Odre d’Horaris, podran gaudir de l’ampliació horària tots els locals, amb el conseqüent augment de la facturació d’aproximadament un 10% respecte de la facturació de l’estiu passat. En anys anteriors, aquesta ampliació horària per a l’estiu només es trobava prevista per als locals ubicats en  zones turístiques i la seva concessió depenia dels Delegats del Govern de cada Demarcació i sempre era denegada.

Amb aquesta ampliació horària concedida ara de manera automàtica per aquestes 105 nits de major afluència de públic, també es contribuirà a que els desallotjaments dels locals es produiran de manera més esglaonada i pacífica i que, d’aquesta manera, hi hagi menys problemes de soroll i d’alteració de la convivència, doncs els locals s’aniran buidant sols abans del seu tancament i els seus usuaris aniran abandonant els mateixos voluntàriament.

Més llocs de treballs

Quan a efectes en matèria econòmica i d’ocupació, val a dir que aquesta ampliació comportarà un augment en la facturació global de 10 milions d’euros i pot comportar la creació de fins a 2.000 nous llocs de treball. Sobretot en locals dedicats a discoteca, sala de festes, cafè teatre i sala de ball, els quals no varen gaudir de l’ampliació l’estiu passat. I, a més, serà una importantíssima ajuda per al sector en un moment de crisi important i després d’un llarg i duríssim hivern, sobretot per als locals ubicats en zones de costa.  

L’any passat ja es va incrementar la contractació de treballadors respecte del 2010 en aproximadament uns 3.000 treballadors gràcies a l’ampliació parcial que es va concedir, pel que en dos anys s’hauran pogut crear prop de 5.000 nous llocs de treball gràcies a les ampliacions horàries dels darrers dos estius.

Ja segons un estudi  elaborat  per la FECASARM el passat mes d’abril es va posar de manifest que el sector de l’hostaleria i l’oci nocturn és el sector que va patir menys percentatge de destrucció de llocs de treball durant el 2011 i el que major potencial de creació de llocs de treball tenia per aquest 2012.