Ferit greu a Lloret un jove anglès després de caure des d’un segon pis

Nou cas de ‘balconing’ a Lloret de Mar. Un turista anglès, de 21 anys, ha quedat en estat greu en precipitar-se al buit des de l’alçada d’un segon pis. Els fets van passar la matinada del diumenge al dilluns 2 d’abril. La caiguda va tenir lloc en els apartaments Bolero Park, situats al barri de Fenals. Tot indica que el jove va intentar accedir al seu apartament des de fora. Pretenia saltar des de l’habitació del costat, però va caure.

 

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Lloret i els Mossos d’Esquadra consideren que no és un cas més de ‘balconing’, sinó un desgraciat accident. És a dir, el jove no intentava saltar per diversió, sinó que volia entrar a la seva habitació, tot passant des d’una habitació veïna.

Lamentablement, va caure. Es va precipitar des d’un segon pis. Segons la policia, l’alçada no era considerable, però va caure de mala manera i va quedar en estat greu. Va ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Josep Trueta de Girona. Això va ser una setmana enrere. A data d’avui ha estat impossible confirmar si el turista anglès continua en estat greu, perquè la seva família ha demanat que no se’n doni informació. En qualsevol cas, sí que sabem que continua a l’hospital.

Jordi Orobitg (ERC), regidor de Turisme, reconeix que «és difícil fer alguna cosa en aquests casos» i assenyala que l’accident compta «amb un component lúdic, de conseqüències tràgiques». Segons Diari de Girona, el jove es diu Luke Parry. És estudiant d’enginyeria de la Universitat d’Oxford. En el moment de l’accident, l’acompanyaven uns amics i el seu germà bessó.

Cal recordar que en els darrers anys l’anomenat ‘balconing’ ha deixat tres víctimes mortals a Lloret. A finals del mes passat, un jove portuguès de 17 anys -també de vacances- va morir en caure des del seu apartament. Les autoritats van descartar que fos un altre cas de ‘balconing’. Van atribuir els fets a una caiguda accidental o a un suïcidi.

Hem d’afegir que les noves ordenances de civisme -que han d’estar enllestides en el termini d’un o dos mesos- prohibeixen explícitament aquesta pràctica. Les multes poden arribar als 1.500 euros tant per als autors com per als establiments.

Text: Nova Radio Lloret