Durant 2016, Renfe ha invertit prop de 30 milions d’euros en millorar l’accessibilitat dels trens de Rodalies

Durant 2016, Renfe ha invertit un total de 28,2 milions d’euros en fer accessibles 25 trens de rodalia de Barcelona. A aquesta xifra s’ha d’afegir els 22,5 milions invertits en la regionalització de 18 unitats 447 i els prop de 100 milions d’euros que milloraran l’accessibilitat de 39 estacions de rodalia de Barcelona.

Cada any, està previst que al voltant de 25 trens se’ls facin les tasques necessàries per fer-los accessibles, el que significa una inversió anual de prop de 30 milions d’euros en matèria d’accessibilitat. Actualment, el 50% del parc de Rodalies de Catalunya és accessible persones de mobilitat reduïda.

Aquests trens remodelats presenten un nou cotxe situat al mig del que disposa d’una porta més baixa per facilitar l’accès a persones de mobilitat reduïda. A més, s’ha instal.lat un bany per a PMR situat a la zona baixa del cotxe, i un espai reservar per a persones que viatgin en cadira de rodes.

Per tal minimitzar el temps de remodelació, les tasques de renovació s’han realitzat aprofitant les entrades a taller de les unitats en el moment que s’ha d’executar tasques de manteniment. D’aquesta manera, no s’afecta el servei habitual a Rodalies de Catalunya.