Detinguda a Lloret l’encarregada de la logística d’una organització dedicada al transport massiu d’haixix

Agents de Mossos d’Esquadra han detingut a una dona de 42 anys i veïna de Lloret de Mar per un delicte de tràfic de drogues. Els fets es van iniciar el dia 19 de març quan un vehicle es va escapolir d’un control policial a l’autopista AP-7, aproximadament al punt quilomètric 310.

Els agents van localitzar el vehicle a l’Àrea de Servei de Lleida de l’autopista AP-2, estacionat i sense cap ocupant a l’interior. Des de l’exterior s’observava que el vehicle anava carregat amb un gran nombre de paquets. Fins i tot, els seients posteriors havien estat retirats per a ampliar la capacitat de càrrega del turisme.

En l’escorcoll del vehicle, que portava plaques de matrícula falses, s’hi van trobar 20 fardells plastificats d’un pes de 32 kg cadascun. Cada fardell contenia 60 paquets embolicats, els quals contenien cinc peces d’haixix premsat. En total, el resultat va ser de 600 kilograms d’haixix.

La policia catalana va iniciar una investigació que va permetre identificar el conductor del vehicle abandonat i determinar que era un dels integrants d’un grup dedicat a transportar haixix en vehicles entre diferents punts del territori per la seva posterior distribució. Per fer-ho, el grup fa servir vehicles de gran cilindrada per creuar el país ràpidament i als quals treuen els seients posterior per augmentar el volum de drogues per transportar.

Els investigadors van identificar la persona encarregada de la logística en les operacions, una dona espanyola, veïna de Lloret de Mar.

Aquesta era l’encarregada del lloguer de vehicles que eren utilitzats per a fer tasques de contra vigilància i, d’aquesta manera, avisar dels controls policials al cotxe que transportava la droga.

Davant d’aquests fets els agents van sol·licitar una ordre de detenció europea per al conductor i van detenir a la dona al seu domicili de Lloret de Mar.

La detinguda va ser posada a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes i va quedar en llibertat amb càrrecs.