Mor ofegada una noia de Blanes de 25 anys quan practicava barranquisme a Tremp

Captura de vídeo de TV3

Captura de vídeo de TV3

Ahir a primeres hores de la tarda, una dona de 25 anys, veïna de Blanes, va perdre la vida mentre estava fent el descens del barranc de Gurp, situat al municipi de Tremp (Pallars Jussà) juntament amb altres persones. Segons les primeres informacions, tots elles s’han vist sorpreses per una crescuda sobtada del cabal del riu i l’aigua ha arrossegat a la dona.

Fins al lloc de l’accident, del qual s’ha rebut l’avís a les 15.42 hores de la tarda, s’han desplaçat efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb l’helicòpter i el suport de tres dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. I, també s’han activat sis patrulles dels Mossos d’Esquadra amb la unitat de muntanya i la unitat subaquàtica i els serveis sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat.

Un cop han arribat al lloc, els efectius del GRAE han iniciat les tasques de rescat i de recerca de la desapareguda. Poc després han localitzat a la dona sense vida. Seguidament, fent gruatges amb el suport de l’helicòpter, han rescatat a 9 persones que es trobaven en una situació precària al mig del barranc. Un dels rescatats, company de la dona morta, l’han evacuat els serveis sanitaris del SEM a l’hospital de Tremp amb crisis d’ansietat. La resta estaven tots il·lesos.

Un cop els Mossos d’Esquadra han realitzat les diligències judicials pertinents, els efectius del GRAE amb l’helicòpter han fet el gruatge per evacuar la víctima mortal del lloc i traslladar-la fins a Tremp.

Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) davant dels possibles efectes de les pluges intenses i demana molta prudència a l’entorn de les lleres dels rius, rieres, barrancs, etc, i prendre especial precaució en les activitats de muntanya durant el fenomen de pluja intensa i en els moments posteriors.