Presó per al conductor begut i drogat que va atropellar una nena

El jutge ha enviat a presó comunicada i sense fiança el conductor que dilluns a la tarda va atropellar mortalment una nena de 4 anys a Bonmatí. Li imputa els delictes d’homicidi imprudent, lesions, conducció temerària sota l’efecte de l’alcohol i les drogues i omissió del deure de socors. En l’atropellament, el conductor també va envestir la mare de la nena que està ingressada a l’Hospital Josep Trueta de Girona amb ferides greus.

En la interlocutòria, el jutjat d’instrucció 3 de Santa Coloma de Farners subratlla que el detingut conduïa de “forma agressiva”, fent “frenades brusques” i que això va provocar que sortís de la carretera i envestís la nena i la seva mare, que caminaven “correctament” pel voral. El jutge també destaca que corria més del compte i que no va assistir a les víctimes ni va avisar els serveis d’emergències l’accident. Tot plegat dona arguments al jutge per creure que “el detingut és responsable criminal dels fets”.

Testimonis de l’accident i les imatges d’una càmera de videovigilància contradiuen la versió que el conductor va donar dimarts al jutjat. L’arrestat assegurava que no va poder esquivar les víctimes perquè caminaven per la carretera, que es va aturar a socórrer-les i que va fugir perquè el van agredir. El germà de la víctima i una dona que passejava el gos van declarar a comissaria, però, que el conductor va fugir just després del xoc.