Els Mossos detenen quatre persones ‘in fraganti’ mentre robaven en un domicili de Maçanet

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners (La Selva), conjuntament amb els Vigilants Municipals de Maçanet de La Selva, van detenir el dia 15 de febrer, tres homes i un menor, l’edat dels majors compresa entre els 32 i 54 anys.

Els detinguts són de nacionalitat espanyola, veïns de Berga i Maçanet de la Selva, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior de domicili, en grau de temptativa.

A quarts de tres del migdia del dia 15 de febrer, els Mossos van rebre un avís d’una central d’alarmes que alertava d’una possible intrusió per part de quatre persones en un domicili de la urbanització Maçanet Residencial de Maçanet de la Selva.

En arribar al lloc, mossos i vigilants van comprovar que la porta d’accés principal de l’habitatge estava forçada mitjançant una palanca. A l’interior de la casa van localitzar tres homes juntament amb un menor d’edat.

La policia va detenir les quatre persones, com a presumptes autores d’un delicte contra el patrimoni.

El menor d’edat va ser lliurat als seus tutors legals i serà citat pròximament per comparèixer davant  la Fiscalia de Menors.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 17 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat.

Consells per prevenir robatoris

Per prevenir robatoris en domicilis, els Mossos d’Esquadra aconsellen un seguit de mesures de seguretat passiva a l’habitatge per tal de posar-ho més difícil als delinqüents a l’hora de cometre el fet delictiu.

–  Tancar bé tots els accessos a l’hora d’anar a dormir i quan es surt de casa.
–  Posar una balda interior a les portes d’accés.
–  Tenir cura de no deixar les claus dels domicili en llocs visibles ni comuns (sota l’estora…) ni posades al pany.
–  Si es disposa d’alarma s’ha de connectar sempre.
–  Si es perden les claus del domicili, s’ha de canviar el pany.
–  Una bona il·luminació a l’exterior dissuadeix als delinqüents.
–  Evitar deixar objectes i eines que puguin facilitar una possible entrada.
–  Quan es marxa de vacances guardar els objectes valuosos en llocs segurs i evitar comentar en la mesura del possible les vostres absències a persones desconegudes (vigilar xarxes socials).