Reconeixement al lloretenc Joel Da Silva per la labor humanitària realitzada a l’illa grega de Lesbos

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

Ahir va tenir lloc el reconeixement  per part de l’Ajuntament de Lloret de mar al lloretenc Joel da Silva, per la tasca realitzada a la Illa de Lesbos  com a voluntari de la ONG Proactiva Open Arms. Aquest reconeixement és fruit d’un prec fet al plenari del mes de gener per part del representant del grup municipal En Lloret Sí Se Puede.

A més d’en Joel da Silva, per part de Proactiva Open Arms també van assistir  l’Òscar Camps i en Iago Mena, als quals s’els hi va fer entrega d’una placa en reconeixement a les tasques realitzades a Lesbos.

Els presents a la sala van ser testimonis de les vivències  que aquest grup de voluntaris està realitzant a la illa grega salvant la vida als refugiats que intenten arribar a la costa en unes embarcacions molt precàries i on el risc de morir és molt elevat.

El primers membres de Proactiva Open Arms van arribar a Lesbos a principis de setembre  del 2015 finançats amb els seus propis recursos i sense cap tipus d’ajuda pública. Actualment ja tenen una segona base d’operacions a la illa de Chios.

El seu equip cobreix uns 17 km de costa per terra i mar ajudant als refugiats, uns 1000 diaris, a que desembarquin amb seguretat.