Els Mossos detenen sis persones per cultivar marihuana a Bonmatí (La Selva)

Els Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners, amb la col.laboració de la policia local d’Anglès, van detenir els passats 4 i 5 d’octubre sis persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. A primera hora de la tarda del dia 4 d’octubre els agents van tenir coneixement que en uns terrenys de Sant Julià de Llor, al terme municipal de Bonmatí (La Selva), s’estava conreant una gran quantitat de plantes de marihuana.

Mossos i la policia local d’Anglès es van presentar al lloc on hi hauria plantada la marihuana, que estava amagada enmig de bardisses i matolls, en un lloc de difícil accés.

En arribar-hi els policies van observar la plantació i van sorprendre dues persones que van fugir immediatament, es van tirar al riu i van aconseguir arribar a l’altra riba nedant. Els agents, que van donar la volta, els van interceptar quan s’amagaven al bosc; els van identificar i van detenir Francisco Javier HA i Miguel Ángel KC per un delicte contra la salut pública.

Mentrestant, una altra patrulla identificava i detenia Emilio LG, que no havia travessat el riu i feia tasques de vigilància al costat d’un vehicle tot terreny que havien utilitzat els individus per accedir a una zona propera a la plantació. Per arribar-hi, els individus deixaven el vehicle en aquest lloc i acabaven d’arribar a la plantació amb un caiac de petites dimensions.

La investigació dels mossos va continuar i a la nit del dia 5 d’octubre, una patrulla de paisà, que estava custodiant la plantació, va localitzar dues persones que estaven tallant les plantes de marihuana i les estaven posant en bosses de plàstic. Els agents també van poder relacionar aquestes dues persones, Jordi VT i Isaac VT, com a responsables de la instal·lació, les van identificar i detenir.

Finalment, la investigació va permetre identificar també un darrer implicat, Jordi BB, com la persona que la nit del dia 4 al 5 d’octubre feia tasques de vigilància mentre Jordi VT i Isaac VT es dedicaven a tallar la marihuana. La mateixa tarda del dia 5 d’octubre, a Vilobí d’Onyar, aquest individu va ser arrestat.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners el dia 7 d’octubre, i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Els detinguts són:

– Miguel Ángel KC, de 41 anys, detingut el dia 4 d’octubre, amb antecedents i veí d’Anglès.

– Francisco Javier HA, de 36 anys, detingut el 4 d’octubre, amb antecedents i veí de La Cellera de Ter.

– Emilio LG, de 38 anys, detingut el 4 d’octubre, amb antecedents i veí de La Cellera de Ter.

– Isaac VT, de 24 anys, detingut el 5 d’octubre, sense antecedents i veí de Vilobí d’Onyar.

– Jordi BB, de 27 anys, detingut el 5 d’octubre, sense antecedents i veí de Vilobí d’Onyar,

– Jordi VT, de 19 anys, detingut el 5 d’octubre, sense antecedents i veí de Vilobí d’Onyar.