Un detingut i un imputat per portar 25,8 quilos de marihuana al cotxe a la comarca de la Selva

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el passat 26 de novembre un home de 36 anys, nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Farners, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit. També es va imputar un delicte contra la salut pública al mateix conductor i l’acompanyant, un home de 31 anys, nacionalitat espanyola i veí de Caldes de Malavella.

Els fets van ocórrer cap a tres quarts de quatre de la tarda del mateix dia 26 de novembre, a la carretera GIV-5341, al terme municipal de Riudellots de la Selva, on una patrulla de mossos va localitzar un vehicle que, en veure els policies, va augmentar la velocitat i va començar a avançar en línia contínua.

Els agents van seguir aquest vehicle, que desprenia una forta olor a marihuana i, després d’activar els senyals lluminosos i acústics del cotxe policial, van ordenar que s’aturés. El conductor del turisme encara va accelerar més amb la clara intenció de fer-se escàpol.

Mentre el turisme fugitiu intentava col·lidir amb el cotxe patrulla, els agents van veure que el vehicle anava carregat de caixes amb plantes al seu interior.

En arribar a la zona d’Aiguaviva, el vehicle es va endinsar per un camí de terra, fet que va provocar que s’aixequés molta pols i els mossos el perdessin de vista momentàniament.

Al cap de poca estona, una altra patrulla localitzava el cotxe fugitiu, a la carretera GI-540, al seu punt quilomètric 1.2, al terme municipal de Bescanó (Gironès) i el podia aturar. A dins, però, ja no portava les caixes de plantes, només assecadors que s’utilitzen per la marihuana.

En un primer moment es van identificar els dos homes que hi havia dins del turisme i es va detenir al conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per originar un greu risc a la circulació.

Després de fer una recerca per la zona, els agents van trobar les caixes de cartró amagades al bosc plenes de marihuana, per això es va imputar també al conductor i a l’acompanyant un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

En total es van localitzar 25,8 quilos de cabdells marihuana repartits en 5 caixes. La investigació no es dona per tancada i no es descarten futures detencions relacionades amb el cas.

La persona imputada declararà davant del jutjat de guàrdia de Girona, quan sigui requerit per fer-ho.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 28 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.