Detingudes dues dones per intimidar i amenaçar una mestra i la directora d’una escola de Santa Coloma de Farners

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el passat  23 de setembre Eva L.Q., de 40 anys, i Rosa Maria M.L., de 22 anys, ambdues veïnes de Maçanet de la Selva, com a presumptes autores d’un delicte d’atemptat (a funcionaris públics). El passat divendres, els agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners van saber que al voltant de les 10:30 hores una dona s’havia presentat al CEIP de Maçanet i havia exigit de males maneres parlar amb la directora del centre sobre el seu nét de 6 anys.

La mestre, tutora del menor, va atendre l’àvia, que va escridassar i intimidar la docent  de tal forma que els crits van alertar a la directora i al cap d’estudis, que van adreçar-se al despatx per veure què passava. La directora va intentar mediar per solucionar el conflicte, però la dona encara es va exaltar més i va incrementar els crits.

Mentre la directora acompanyava la dona a la sortida de l’escola, va arribar la mare del nen, que també va intimidar i amenaçar de mort la mestra i la directora de l’escola. Les dues familiars es van mostrar en tot moment molt agressives i les professionals de l’educació es van veure intimidades amb molta intensitat, arribant a patir en algun moment per la seva integritat física.

Davant d’aquests fets, els mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners van localitzar les dues dones i el mateix dia 23 de setembre al vespre les van detenir.

De les detingudes, que tenen antecedents, Rosa Maria ML va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners. Eva LQ va ser citada per comparèixer davant l’autoritat judicial quan aquesta ho requereixi.