Els Mossos d’Esquadra salven la vida d’un turista que estava patint una aturada cardíaca a Lloret

Foto: Mossos d'Esquadra

Foto: Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes van salvar la vida d’un home de nacionalitat britànica de 78 anys el passat 8 d’octubre quan estava patint una aturada cardíaca.

Cap a tres quarts de nou del matí del dia 8 d’octubre, una patrulla de Blanes estava fent un patrullatge de seguretat ciutadana per l’estació d’autobusos de Lloret de Mar. Els agents van ser requerits per un treballador de l’estació ja que un home d’edat avançada s’havia desplomat a terra i havia perdut el coneixement.

Els mossos van córrer cap al lloc on hi havia l’home i van comprovar que un ancià estava estirat a terra amb símptomes de falta de respiració. Ràpidament els policies van demanar assistència mèdica i tot seguit van iniciar l’exploració de les constants de l’home.

Davant la gravetat de la situació i en veure que la persona entrava en aturada cardiorespiratòria els mossos van decidir utilitzar el desfibril·lador (DEA) que duen dins els vehicles policials.

Després d’una primera descàrrega, els agents van iniciar les maniobres de reanimació cardíaca i tot seguit van necessitar una segona descàrrega per tal de continuar reanimant l’home.

En arribar els serveis mèdics del SEM van constatar que l’octogenari havia recuperat el ritme cardíac, tot i que necessitava respiració assistida. Després d’estabilitzar-lo, un helicòpter dels serveis mèdics va traslladar el turista a l’Hospital Josep Trueta de Girona.