La CSMS premia els pacients que compleixen un any sense fumar

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS), a través de la consulta de tabac del CAP Malgrat-Palafolls, ha decidit premiar els pacients que porten un any sense fumar amb un certificat de reconeixement emès pels professionals de la consulta.

Més de 430 persones han passat per la consulta, de les quals un 30% ja es consideren ex fumadores i un 60% en període d’abstinència.

Cal recordar que la consulta de tabac del CAP Malgrat-Palafolls ja va ser pionera en la creació d’un perfil a la xarxa social Facebook, sota el nom Tabac CSMS, que tenia com a objectiu ajudar a deixar de fumar a totes les persones que s’hi adhereixin.

La iniciativa sorgia com a suport al servei ja existent de consulta personalitzada per deixar de fumar que la Corporació va impulsar fa set anys. Aquesta consulta es porta a terme al CAP Malgrat-Palafolls els dimecres durant quatre hores, i ja hi han passat més de 430 persones des de l’any 2008.

A la consulta personalitzada es crea un perfil del pacient que vol deixar de fumar; s’analitzen les patologies que pateix i es fa una proposta de tractament, que pot consistir en la utilització de pegats de nicotina o en la utilització de pastilles per deixar de fumar, entre d’altres tractaments.

El funcionament del perfil és senzill. Per adherir-s’hi, només cal tenir un compte d’usuari de Facebook i cercar el perfil Tabac CSMS. Des de la Corporació, es va afegint informació d’interès al mur del perfil i, a nivell de missatges privats i personalitzats, es responen consultes o problemàtiques individuals amb els adherits al perfil. A banda de persones físiques, hi ha adherides associacions culturals, esportives… i, fins i tot, algun institut.