Hostalric aprova una moció contra la unificació del servei d’urgències mèdiques a la Selva

La moció, presentada per ERC, es va aprovar per unanimitat en el ple ordinari celebrat ahir dilluns. Aquesta tarda de dimarts, l’alcalde d’Hostalric, Josep Frias, es reuneix amb els alcaldes de Breda, Riells, Sant Feliu de Buixalleu i Massanes) per acordar mesures contra aquesta unificació.

Segons es fa palès en el text de la moció aprovada pel Ple de l’Ajuntament d’Hostalric, la reunificació de les urgències mèdiques anunciada pel Servei Català de la Salut afecta directament els serveis d’urgències de la Selva Interior, concretament les ABS d’Anglès, Arbúcies,/St.Hilari, Sils/Vidreres/Maçanet i Breda/Hostalric, així com tots els consultoris locals que en depenen. Aquests serveis quedaran unificats únicament en el CAP de Santa Coloma de Farners.

La moció aprovada per l’Ajuntament d’Hostalric mostra el rebuig del consistori davant d’aquesta unificació i manifesta que “no és posant en risc la salut de les persones aplicant retallades als serveis d’urgència com s’han de cercar mesures d’estalvi”. També es demana a tots els Ajuntaments afectast que presentin mocions reclamant el manteniment de les urgències locals.

Segons es fa constar en la moció, en el cas de donar-se aquesta reunificació dels serveis d’urgències es produiria un clar perjudici a un volum de població de més de 59.000 usuaris que estan registrats a les ABS afectades i la qualitat sanitària d’Hostalric es veuria minvada en perdre proximitat i qualitat. La moció també recull la distància d’aquests municipis afectats amb Santa Coloma de Farners ja que en molts casos és de molts quilòmetres i en altres s’ha de circular per carreteres sinuoses com és la GI-555. En aquest sentit, la moció recull que “aquestes distàncies fan impossible complir la ràtio de 30 minuts per a l’atenció als usuaris i creen un greu problema per a l’atenció correcte d’algunes urgències que necessiten immediata atenció mèdica”.

L’acord aprovat per l’Ajuntament d’Hostalric es farà arribar al Govern de la Generalitat i a tots els partits polítics del Parlament de Catalunya.