Detingudes 9 persones per sostreure a la Selva interior més de 4 M€ en material de construcció i obra

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir, els dies 27 de febrer i 3 de març, a Sant Feliu de Buixalleu, Santa Coloma de Farners i Barberà del Vallès (Vallès Occidental), vuit homes i una dona com a presumptes autors d’un delicte de robaotria amb força.

Els detinguts tenen entre 21 i 54 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de la província de Barcelona. A quatre d’ells se’ls imputa també un delicte d’estafa, receptació i falsificació de document públic.

Al voltant de les nou del matí del dia 27 de febrer la Sala Regional de Comandament de Girona alertava a les patrulles de Santa Coloma de Farners que hi havia diverses persones amb camions dins d’una empresa del municipi de Sant Feliu de Buixalleu (Selva Interior) que estarien sostraient material d’obra.

Els mossos es van adreçar fins l’esmentada empresa, que ja no tenia activitat i que estava formada per una nau industrial i un descampat ple de material d’obra i construcció. Dins hi van localitzar diverses persones que estaven manipulant puntals d’obra i els carregaven amb grues fins a uns camions que no eren de l’empresa. En l’alerta que s’havia donat  als mossos, els responsables de l’empresa ja havien manifestat que trobaven a faltar molt de material de l’interior del recinte.

Els mossos van detenir al lloc dels fets 5 persones, quatre homes i una dona, per un delicte de robatori amb força. El mateix dia es va detenir, a Barberà del Vallès, el presumpte comptable d’una empresa de reciclatge que havia orquestrat la sostracció. Posteriorment es van detenir els tres responsables d’aquesta empresa de reciclatge.

Fetes les comprovacions amb l’empresa, tot el material sostret ascendia a 4.220.300 euros.

Les detencions i la investigació del cas ha comptat amb la coordinació dels mossos de la comissaria del Segrià (Lleida), la comissaria de districte de Barberà del Vallès i la comissaria de Mataró.

Els mossos van localitzar i recuperar la major part del material sostret en diversos punts de la geografia catalana. Concretament es va localitzar i recuperar material a la localitat de Barberà del Vallès. En aquest cas es van trobar 5 remolcs estacionats en diferents carrers de la població, tots carregats amb puntals. També es va localitzar gran quantitat de puntals a la població de Serós (Lleida) i a la localitat de Cabrera de Mar.

El Cos de Mossos d’Esquadra, en coordinació amb la Guàrdia Civil, estan recercant més material d’obra a les poblacions d’Osca i a Santomera (Murcia)

A principis de març els mossos van detenir les tres últimes persones involucrades en els fets. Als detinguts se’ls imputa un delicte de robatori amb força, un delicte d’estafa, de receptació i falsificació de document públic. També se’ls imputa un delicte d’estafa ja que en el moment de la detenció in fraganti a l’empresa hi havia dues persones que s’havien desplaçat des de León i Burgos per comprar puntals d’obra. Aquestes persones estaven interessades en comprar entre 15.000 i 20.000 puntals, amb la suma total d’uns 660.000 per aquest material. Els compradors desconeixien totalment que el material tenia origen il·lícit.

Els detinguts van passar els dies 27 de febrer i 3 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia competent, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.