Detinguts dos homes per furtar objectes de les maletes dels viatgers d’un autobús

Els Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners, adscrits a les dependències policials de l’aeroport Girona – Costa Brava, van detenir el passat 3 de juny Krzysztof Grzegorz M, de 29 anys, i Jouoastaw K, de 31 anys, com a presumptes autors d’un delicte furt. Els mossos de l’aeroport van saber que feia unes setmanes s’estaven produint furts de l’interior de les maletes que transportaven els busos que sortien de l’aeroport en direcció a Barcelona.

El modus operandi dels presumptes autors era el següent: un home comprava un bitllet de bus per anar de l’aeroport de Girona fins a l’estació del Nord de Barcelona; aquest individu introduïa una maleta de grans dimensions a l’interior de la bodega del bus, juntament amb l’equipatge de la resta de passatgers; dins la maleta hi havia amagada una segona persona.

Un cop el bus iniciava el trajecte, sortia de la maleta i, amb una lot frontal, buscava objectes de valor a la resta de bosses, que amagava en una maleta més petita que duia a sobre. Després de furtar es tornava a amagar dins la maleta gran fins al final del trajecte.

El passat dia 3, gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents de l’aeroport de Girona van rebre l’avís que un ocupant de l’autobús que estava a punt de marxar en direcció a Barcelona havia deixat una maleta de grans dimensions a la bodega del vehicle.

El divendres a la tarda, els agents van anar a inspeccionar la maleta sospitosa i, en obrir-la, van trobar-hi un home plegat a dins, quasi contorsionista. Aquest individu duia un telèfon mòbil a la mà, també portava una maleta petita, una lot frontal i un objecte punxant que servia per obrir les cremalleres o candaus. Ho duia tot a punt per iniciar la seva tasca quan el bus es posés en marxa.

Davant els fets observats, els agents van localitzar l’home que havia deixat la maleta i van detenir a tots dos com a presumptes autors d’un delicte de furt, denunciat el dia 12 de maig, en el qual van sostreure un ordinador portàtil i un GPS. Els agents de l’aeroport i els agents de la unitat d’investigació de Santa Coloma de Farners estan recopilant informació per tal de poder relacionar altres casos amb aquest nou modus operandi.

Els detinguts, de qui Krzysztof Grzegorz M té antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

Edició: JFG – Fotos: Mossos d’Esquadra