Detingut a Santa Coloma de Farners un massatgista per 20 estafes

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el dia 16 de maig Víctor José VS, de 27 anys i veí de Santa Coloma de Farners, com a presumpte autor de 16 delictes d’estafa, quatre faltes d’estafa i una delicte de simulació de delicte. Els mossos d’aquesta comissaria van tenir constància d’un seguit de denúncies per estafa, en les quals el nexe comú era la compra de productes per internet amb les seves dades (de la targeta de crèdit o dades personals).

La Unitat d’Investigació va iniciar els tràmits pertinents per saber qui podia ser l’autor de les estafes. Els agents van comprovar que el punt de connexió de totes les víctimes era un centre de fisioteràpia de la població en el qual tots els afectats hi havien anat a fer-se algun tipus de visita. Els mossos també van saber que durant la sessió, el massatgista deixava el client/a en un moment de relax i ell sortia de l’habitació.

Quan l’home marxava de la cabina on es realitzava el tractament anava directament  on els clients havien deixat la roba i els seus objectes personals, els agafava les targetes bancàries i altres dades personals, les copiava i després  les tornava sense que la persona afectada s’adonés de res.

Amb les dades del clients, el massatgista es dedicava a comprar diferents objectes per internet, bàsicament material esportiu i de pintball. Per no aixecar sospites es feia enviar els paquets de les compres a diferents adreces.

A més, l’home va simular haver estat víctima d’un delicte d’estafa el dia 11 de març, en el qual suposadament algú havia fet moviments fraudulents amb la seva targeta de crèdit. Els mossos van saber que el delicte que denunciava era inexistent i que possiblement el massatgista l’havia presentat per eludir la justícia i desviar atencions.

Després de recollir totes les proves i indicis, els agents van detenir Victor José VS, com a presumpte autor de les estafes i la simulació de delicte. La investigació no es dóna per tancada a l’espera de poder saber si hi ha altres persones afectades pels fets. El detingut, que té antecedents, va passar el dia 17 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.