Santa Susanna aprova un nou conveni que unifica les condicions dels treballadors

Ajuntament de Santa Susanna / Foto: JFG

El darrer ple de l’Ajuntament de Santa Susanna, celebrat el 13 de maig, va aprovar l’acord de condicions comuns del personal de servei de l’Ajuntament. Aquest document unifica els convenis anteriors del personal laboral i funcionari. El nou conveni s’ajusta a les necessitats dels treballadors en aspectes econòmics, de treball (calendari laboral) i socials.

Cal destacar la voluntat que hi ha hagut per les dues parts -Ajuntament i treballadors- per fusionar els dos convenis i intentar, en la mesura del possible, equiparar els dos col·lectius i, sobretot, en incorporar al conveni totes aquelles millores socials i de protecció en el lloc de treball.

L’acord entre les dues parts també ha estat possible gràcies a què el personal funcionari, laboral i els sindicats no han fet del tema econòmic una eina de negociació, sobretot tenint en compte el pla de sanejament al qual està immers l’Ajuntament. 

La instal·lació de cinc semàfors a la

Nacional II de Santa Susanna millorarà la mobilitat

Per millorar la mobilitat dels vianants cap a la platja i els comerços situats a la carretera Nacional II, Santa Susanna instal·larà cinc semàfors a l’alçada del nucli urbà que regularan el trànsit de vehicles. Aquesta és una de les accions que recomana la Direcció General de Comerç de la Generalitat després de l’aprovació al municipi de la Trama Urbana Consolidada (TUC).

A més de regular la circulació de la rotonda de la riera, amb aquest projecte s’evitarà que la Nacional II sigui una barrera arquitectònica per als vianants que vulguin gaudir del comerç local, i es millorarà la comunicació del nucli urbà a la zona hotelera i viceversa. La proposta contempla la instal·lació d’un semàfor d’entrada i un de sortida per regular l’accés a la rotonda de la riera per tots dos costats de la Nacional II, així com un semàfor dins la rotonda en la incorporació dels vehicles que venen de Malgrat de Mar.

La instal·lació dels semàfors anirà acompanyada de dos nous passos de vianants que travessaran la Nacional II d’una banda a l’altra a tots dos costats de la rotonda. Aquests passos substitueixen la proposta inicial que preveia la construcció de passos soterranis i que l’Ajuntament ha desestimat per l’alt cost que suposa aquesta infraestructura.