Els Mossos detenen un home que salta del vehicle en marxa mentre fugia d’un robatori

Agents de Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners van detenir el passat 8 de maig a Hostalric, Nordin El A, de 39 anys, veí de Mataró (Maresme), com a presumpte autor d’un delicte de furt i de conducció temerària. Pels volts de les sis del matí els mossos de Santa Coloma van rebre l’avís que s’estava robant a l’interior d’un camió a l’àrea de servei de Girona sud, i que els presumptes autors anaven amb una furgoneta i un turisme.

Els mossos van fer un tancament estratègic dels accessos a l’AP-7 i van veure com circulaven per l’autopista, a l’alçada de Riudellots, dos vehicles a gran velocitat.

Els agents van iniciar un seguiment en sentit sud, i en aquesta persecució el turisme d’alta gamma es va donar a la fugida, però els mossos van poder seguir la furgoneta. En aquest perseguiment els policies van fer senyals lluminosos i acústics per tal que el conductor que s’aturés, però aquest va fer un cop de volant intentant fer fora de la via el vehicle policial, que va haver de fer una maniobra evasiva per tal de no col·lidir i sortir de la via, així fins a dos cops. El fugitiu va accelerar la marxa i va entrar a gran velocitat per la sortida 10 d’Hostalric, on al revolt va xocar contra la tanca metàl·lica. Tot i així el conductor va poder adreçar el vehicle i encarar-se cap a la sortida de l’autopista

Mentre el vehicle anava circulant, el conductor i únic ocupant va obrir la porta i va saltar en marxa de la furgoneta, això va provocar que el patrulla hagués de fer una maniobra per tal de no atropellar-lo. El conductor un cop a terra es va aixecar, va saltar la tanca i va marxar camp a través direcció Hostalric. Els agents van baixar i el van seguir fins aturar-lo i detenir-lo.

Mentre això succeïa la furgoneta continuava sense control contra el cadenat que separa les vies de sortida de l’autopista i va acabar col·lidint i estavellant-se contra la tanca en sentit contrari.

La furgoneta anava carregada amb 110 aspiradores que estaven en cinc palets dins d’un camió estacionat a l’àrea de servei esmentada. Var ser robades aprofitant que el camioner dormia i descansava les hores reglamentàries a l’interior. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb el fet. El detingut, que no té antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.