Interior renova el parc mòbil dels Mossos d’Esquadra amb la incorporació de prop de 2.000 vehicles

Foto: Generalitat de Catalunya

Foto: Generalitat de Catalunya

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va presentar ahir la renovació del parc mòbil de la Direcció General de la Policia (DGP) i del cos de Mossos d’Esquadra, que suposarà una renovació de prop de 2.000 vehicles nous l’any que ve.

El conseller ha destacat que «en moments d’estretor econòmica el Departament d’Interior amb aquesta adquisició de vehicles aposta per la seguretat de les persones i la millora de les condicions de treball dels Mossos d’Esquadra». Espadaler també ha explicat que «a la tardor de l’any que ve haurem pogut substituir 7 de cada 10 vehicles dels Mossos d’Esquadra».

Aquesta renovació es portarà a terme en tres fases la primera de les quals conclou aquest mes de setembre amb la recepció de 843 vehicles destinats a tot el territori català, amb un pressupost de 37 milions d’euros.

Dels 843 vehicles d’aquesta primera fase, 123 van arribar el passat mes de març, i es concretaven en els següents models:

· 25 unitats de vehicles tipus tot terreny, de tracció 4X4 i d’una cilindrada de 2.500 cc. (Nissan Pathfinder)
· 47 unitats de vehicles tipus tot camí, de tracció 4×2 i d’una cilindrada de 1.600 cc. (Nissan Qashqai)
· 51 unitats de vehicles tipus tot terreny, de tracció 4×4 i d’una cilindrada 1.900 cc. (Suzuki Grand Vitara)

Els vehicles incorporats suposen una millora respecte a la situació anterior ja que s’incrementa el nombre de vehicles amb tracció integral a les quatre rodes i marxa reductora destinats a cobrir les necessitats d’aquelles localitats i territoris que presenten major complexitat orogràfica i climatològica.

Foto: Generalitat de Catalunya

Foto: Generalitat de Catalunya

La resta d’aquesta primera fase, integrada per 720 vehicles, haurà quedat incorporada aquest mes de setembre i la distribució per tipus de vehicle és:

· 554 vehicles turisme
· 166 furgonetes, d’elles 77 destinades a ordre públic que cobriran les necessitats de creixement d’aquestes unitats

Pel que fa a la distribució d’aquests vehicles per regions policials, 115 estan destinats a les Unitats Centrals, 54 a la Regió Policial Central, 101 a la Regió Policial Camp de Tarragona, 85 a la Regió Policial de Girona, 26 a la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, 117 a la Regió Policial Metropolitana Nord, 83 a la Regió Policial Metropolitana Sud, 64 a la Regió Policial de Ponent, 35 a la Regió Policial del Pirineu Occidental i 40 a la Regió Policial de les Terres de l’Ebre.

L’actualització del parc mòbil, té prevista dues fases més que suposaran, un cop finalitzades, una renovació de prop de 2.000 vehicles. La segona fase, que ja està en marxa, comportarà l’entrega de 394 vehicles el març de l’any que ve. I finalment està prevista la incorporació de prop de 800 vehicles més a finals de l’any que ve.

Al final de tot el procés s’haurà arribat a la renovació del 71’42% del parc mòbil de la Direcció General de la Policia i haurem passat de l’antiguitat mitjana de 4’5 anys a menys d’un any.