Detingut un home que cultivava marihuana en una urbanització de Tordera

Foto: Mossos d'Esquadra

Foto: Mossos d’Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Pineda de Mar van detenir el 5 de setembre passat un home de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tordera, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. Els fets es van produir el 5 de setembre a la matinada després que els bombers alertessin d’un incendi que tenia lloc en una casa d’una urbanització de Tordera.

Després d’extingir el foc i mentre feien les comprovacions de la instal·lació elèctrica, les dotacions policials desplaçades al lloc van localitzar 260 plantes de marihuana a l’interior d’una habitació oculta rere una paret de pladur dins d’un garatge.

A partir de la informació i els indicis que van recollir les patrulles dels Mossos d’Esquadra que es van desplaçar a la casa, en suport de l’actuació dels bombers, agents de la Unitat d’Investigació d’Arenys de Mar es van fer càrrec de les actuacions.

Al matí del mateix 5 de setembre els policies van dur a terme una entrada i escorcoll en l’habitatge on s’havia produït l’incendi, en presència del propietari. En el decurs de l’escorcoll els policies van localitzar una habitació de 23 metres quadrats, que disposava d’unes condicions òptimes de temperatura i humitat per propiciar un microclima que tenia com a finalitat que les plantes de marihuana tinguessin un creixement ràpid.

Foto: Mossos d'Esquadra

Foto: Mossos d’Esquadra

A l’accés de l’estança hi havia un quadre elèctric amb transformadors i diferencials casolans parcialment calcinats on presumiblement es va originar l’incendi. Les plantes estaven disposades en rengleres sobre safates d’alumini que disposaven de sistemes de llums d’alt voltatge.

El sistema de ventilació disposava de dos ventiladors i filtres cilíndrics de carboni per evitar que l’olor es pogués detectar des de l’exterior i de dos aparells independents d’aire condicionat. Al fons de l’habitació els policies hi van localitzar un dipòsit de 500 litres d’aigua amb una bomba extractora i una mànega destinades al regadiu de les plantes.

Amb l’objectiu de dur a terme l’escorcoll amb seguretat els investigadors van fer venir un tècnic de la companyia. En les comprovacions realitzades a la instal·lació van detectar que s’havia fet una manipulació del comptador elèctric amb l’objectiu de no satisfer l’import generat per l’elevat consum elèctric d’una instal·lació d’aquestes característiques. En una estimació inicial el càlcul de l’import defraudat en base al consum registrat en els darrers mesos ascendia a 3000 euros, per la qual cosa els investigadors van imputar a la persona detinguda un presumpte delicte de defraudació de fluid el elèctric.

El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció número 1 d’Arenys de Mar en funcions de guàrdia el passat 6 de setembre, i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.