L’Onze de Setembre s’ha viscut a Blanes concentrant els actes institucionals al matí

Foto: Jordi Roig

Foto: Jordi Roig

Per segon any consecutiu, els actes institucionals organitzat per l’Ajuntament de Blanes en motiu de l’Onze de Setembre s’han concentrat durant el matí. La jornada ha començat amb la hissada de la senyera, que s’ha fet a les 10 del matí des del balcó de la façana principal de l’edifici de l’Ajuntament mentre sonava l’himne nacional de Catalunya, el Cant dels Segadors.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, ha encapçalat l’acte en què també hi ha participat comandaments i agents de les forces de seguretat del municipi –Policia Local i Mossos d’Esquadra- en formació.

Foto: Jordi Roig

Foto: Jordi Roig

Un agent de la Policia Local de Blanes amb l’uniforme de gala s’ha encarregat d’hissar la senyera mentre, simultàniament, se’n desplegaven dues altres de grans dimensions des de dalt del terrat fins al terra. Durant tota la jornada d’avui dijous, la única bandera que ha onejat a l’Ajuntament de Blanes ha estat la senyera, envoltada per altres dues que l’embolcallaven de dalt a baix.

Foto: Jordi Roig

Foto: Jordi Roig

Posteriorment, els actes institucionals s’han reprès a 2/4 de 12, al costat de la platja de Sa Palomera. L’alcalde i representants dels grups polítics municipals han encapçalat l’ofrena floral que s’ha dipositat davant el monument a Lluís Companys, novament acompanyat per l’himne nacional de Catalunya.

Els actes organitzats per l’Ajuntament de Blanes continuaran a la tarda, amb dues activitats més que s’han preparat comptant amb el suport de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. A partir de les cinc hi haurà inflables per a la canalla, i a les set una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona. Tots dos actes s’allotjaran a la Plaça Onze de Setembre, al barri de Mas Enlaire.