Mor un banyista de 65 anys a la platja de Calella

Platja de Calella

Platja de Calella

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), ha rebut avís aquesta tarda, a les 17.20 hores, de la mort d’un banyista de 65 anys de nacionalitat hongaresa a la platja Garbí de Calella (Maresme).


Els socorristes de Proactiva han estat alertats per uns usuaris de la platja d’un banyista surant boca avall a uns 15 metres de la platja. Els socorristes han tret de l’aigua inconscient al banyista i li han realitzat les primeres maniobres de reanimació fins l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat dues ambulàncies. Els professionals del SEM han continuat amb les maniobres de reanimació, però aquestes han resultat infructuoses.

A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), també s’hi han desplaçat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local de Calella.

A la platja on ha passat l’incident onejava bandera verda i hi havia bones condicions per al bany. En aquests moments a Catalunya hi ha 190 banderes verdes i 18 grogues.

En el que portem d’estiu, 15 banyistes han mort al litoral de Catalunya, l’últim el passat 9 d’agost a Vilanova i la Geltrú (Garraf).