Detinguts a Maçanet de la Selva tres homes per circular amb plaques de matrícula falses

Agents dls Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 16 d’agost a Maçanet de la Selva tres homes de 23, 26 i 30 anys, de nacionalitat albanesa i kosovar respectivament, i veïns de Barcelona (Barcelonès), com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic, oficial o mercantil. A un dels detinguts a més se li imputa un delicte per conduir sense haver obtingut mail el permís de conduir.

El passat 16 d’agost, pels voltants de les dues del migdia, mentre agents de trànsit duien a terme patrullatge preventiu per l’àrea de servei de la Selva, sentit sud, punt quilomètric 86.5, van observar com un vehicle realitzava una maniobra estranya.

Els agents van veure com un turisme feia voltes a poca velocitat i observava diferents vehicles estacionats. Davant aquest comportament els mossos els van fer senyals per tal que s’aturessin. En un primer inici el conductor va fer una maniobra evasiva per evitar aturar-se, però els agents, que van reaccionar ràpidament, li van barrar el pas i el van interceptar.

Un cop aturat el cotxe, van identificar i escorcollar els tres ocupants, així com el vehicle. En l’escorcoll del turisme els agents van localitzar, amagada entre l’escuma del seient del conductor, una navalla d’uns 5 centímetres que havien introduït descosint la part interior de la funda.

Fetes les comprovacions els mossos van constatar que aquest vehicle portava plaques de matrícula que es corresponien a un turisme que havia estat desballestat a Bèlgica el novembre del 2013.

Observada la matrícula, aquesta s’aguantava amb cargols de diferents tipus, sense que tingués el segell homologat i oficial que porten les plaques originals del país de Bèlgica. Tanmateix al conductor del vehicle, un home de 23 anys i nacionalitat albanesa no li constava haver obtingut mai permís de conduir.

Els detinguts, a qui els consten antecedents per fets similars, va passar el dia 17 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.