Dimiteix el gerent del Consell Comarcal de la Selva al no sentir-se recolzat

Joan Burjachs / Foto: Cel Obert

Joan Burjachs / Foto: Cel Obert

El gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs, és un dels noms que apareix al sumari del cas Manga, l’escàndol de corrupció per adjudicacions fraudulentes que va esclatar el febrer del 2013 i que investiga un jutjat de Lugo. Burjachs va ser regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Blanes entre el 2007 i el 2011.

El fet que Burjachs mantingués el càrrec va ser un dels motius que va dur ERC a trencar el pacte de govern amb CiU.

Ara, un mes després, el gerent ha presentat la renúncia i ha justificat que ho fa perquè se sent mancat de confiança. Burjachs sosté però que és innocent i que des que el van nomenar el 2011 (és càrrec de confiança) s’ha sentit manipulat i lamenta que ha estat objecte d’una “pressió tensa i constant”.

Comunicat de premsa de Joan Burjachs

En el plenari de data 14 de juliol de 2011 vaig ser nomenat gerent del Consell Comarcal de la Selva, amb les atribucions, drets i competències legalment establertes.

Que he vingut desenvolupant aquest càrrec amb la dignitat i la professionalitat que em correspon. És un càrrec de confiança, i així se’m va atorgar en el plenari del Consell Comarcal de la Selva.

En aquest moment sento que la confiança que el ple va dipositar en la meva persona no és la mateixa per part d’alguns grups polítics, per això, conseqüentment i amb tota honestedat, crec que haig de fer un pas enrere i presentar la meva renúncia com a gerent.

Diversos són els motius que m’empenyen a prendre aquesta decisió, no vull amagar que té a veure amb el cas que està obert als jutjats de Lugo, però també vull deixar palès que em sento innocent i sempre m’hi he sentit.

Des del 2011 he intentat dur a terme la feina que se’m va confiar. En el Consell hi he passat diferents etapes, i en alguna d’elles m’he arribat a sentir utilitzat i manipulat. Malgrat tot, i tenint en compte que en els darrers temps he estat objecte d’una pressió constant i tensa per part de diferents persones, vull deixar constància del suport dels companys del Consell, que en tot moment han estat a l’alçada de les circumstàncies i han col•laborat estretament per dur a terme la meva feina en benefici de la comarca.

Durant el darrer any i mig he treballat intensament per millorar l’organització del Consell, la seva gestió, els recursos humans i els seus serveis. Ara el Consell té un nou rumb i això fa que sigui el millor moment per deixar aquesta etapa.

Vull agrair a la meva família i amics el suport que he tingut al llarg d’aquest temps.

Santa Coloma de Farners, 22 d’agost de 2014

Joan Burjachs Gómez
Gerent

Comunicat de premsa del president del Consell Comarcal de la Selva

Joan Burjachs ha presentat aquest divendres, 22 d’agost, la seva renúncia al càrrec de gerent del Consell Comarcal de la Selva per motius personals, i una vegada finalitzada la tasca encomanada de reorganització després dels fets ocorreguts el 14 de febrer de 2013.

Com a president del Consell Comarcal vull expressar el més sincer reconeixement per la trajectòria que ha tingut al capdavant d’aquesta administració i per la seva vàlua personal i professional.

Salvador Balliu Torroella
President del Consell Comarcal de la Selva