Moren dos homes a les platges de Calella i Santa Susanna

Cala Rocapins / Foto: Ràdio Calella

Cala Rocapins / Foto: Ràdio Calella

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís a les 12:31 hores de la mort d’un home d’uns 50 anys i nacionalitat russa a la cala Rocapins, a tocar de la platja de les Roques de Calella (Maresme).


Segons les primeres informacions, l’home hauria entrat a l’aigua i durant el bany hauria perdut la consciència. Altres banyistes de la platja han tret la persona de l’aigua i l’han portat a la sorra. Un cop han arribat els professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) li han practicat maniobres de reanimació cardiopulmonars, però amb resultat infructuós.

El SEM hi ha treballat amb dues ambulàncies, una medicalitzada i una de suport vital bàsic. Els Mossos d’Esquadra hi han intervingut amb tres patrulles.

Per la seva banda, a les 13.25 hores s’ha rebut avís d’un altre banyista que ha mort ofegat a la platja Les Caletes de Santa Susanna (Maresme), davant els apartaments Bon Repòs.

L’home, de 72 anys i nacionalitat espanyola, s’estava banyant quan ha topat amb les roques i ha quedat surant a l’aigua. Altres banyistes han aconseguit treure’l de l’aigua ja inconscient i se l’ha intentat reanimar amb resultats infructuosos.

En aquest incident s’hi han desplaçat dues ambulàncies del SEM, dues patrulles de Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local i una dotació de Bombers de la Generalitat.

A les dues platges on ha passat l’incident no hi ha servei de vigilància.