El fiscal demana 75 anys de presó per a un monitor de Lloret que va abusar de 13 menors

Castiella

Josep Castiella

El fiscal demana 75 anys i sis mesos de presó per a Josep Castiella, el monitor de Lloret acusat d’abús a menors. Segons l’acusació s’han acreditat els abusos a 13 menors d’entre 4 i 9 anys, mentre que l’exculpa dels altres cinc casos pels quals va ser processat. A més, sol·licita en total 84.000 euros d’indemnització per al conjunt de les víctimes.

Castiella, que va ingressar a presó el setembre del 2012, està acusat de 17 delictes d’abusos sexuals a menors, un d’agressió sexual a un altre menor i un d’elaboració i possessió de material pornogràfic infantil.

Ara, el Ministeri Fiscal ha enviat el seu escrit de qualificació provisional contra el monitor, on recorda que el processat, conegut com a Pepe, va impulsar un casal d’estiu d’esports privat al col·legi Àngels Alemany. L’AMPA del mateix centre el va contractar per a les activitats extraescolars. També, es va encarregar del Parc Infantil de Nadal organitzat per l’Ajuntament i estava vinculat amb l’handbol i el rem, entre altres activitats.

Dels 13 abusos per tocaments, segons el fiscal, set ho són de manera continuada i un altre té l’agreujant d’agressió per penetració bucal. El text també aclareix que l’acusat es va valdre de la seva condició de monitor i que no va necessitar la violència ni la intimidació atesa la curta edat de les víctimes.

A banda de la petició de presó i de la indemnització, la fiscal demana la inhabilitació especial del dret a sufragi i la prohibició d’acostar-se als menors a menys de 500 metres durant un període de temps de deu anys superior a la pena privativa de llibertat.