El Vaticà rectifica el Bisbat de Girona i aparta el rector de Riells

El Vaticà ha apartat cautelarment de les seves funcions el rector de Riells del Montseny, Jaume Reixach, arran de l’expedient informatiu que el Bisbat li va obrir el desembre passat després que l’homicida de Blanes l’acusés de mantenir relacions sexuals tant amb ell com amb la víctima durant anys./ Aquesta informació es pot llegir a www.diaridegirona.cat.

Comunicat del Bisbat de Girona

El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo i Artigas, seguint el protocol d’actuació prescrit per la disciplina canònica vigent, va traslladar a la Santa Seu el resultat de l’expedient informatiu sobre Mn. Jaume Reixach i Felipe, prevere d’aquesta diòcesi de Girona, amb motiu de les declaracions que el Sr. Eulogio Sol Lumalang i altres persones varen realitzar en relació amb Mn. Jaume Reixach després de l’homicidi del jove brasiler de 22 anys Oucleidson Kekeo Moraes do Nascimiento.

Per ofici del passat 19 de febrer de 2014, l’organisme competent de la Santa Seu va comunicar al bisbe de Girona que ha imposat unes mesures cautelars a Mn. Jaume Reixach (cànon 1722 del CIC) que comporten, entre d’altres, la remoció del càrrec de rector de Riells de Montseny. La finalitat d’aquestes mesures és garantir la llibertat d’acció a la justícia civil i canònica i la tutela dels drets i de la bona fama del mossèn mentre es desenvolupi la investigació en curs (cànon 1717 del CIC).

Aquest bisbat de Girona manifesta, un cop més, el seu compromís amb la tutela del bé públic de l’Església i, en especial, dels drets de tots els fidels. Per altra part, vol expressar la seva solidaritat amb tots aquells que estan sofrint pels fets abans esmentats, pregant amb encariment a tots els fidels que acullin aquesta decisió cautelar de la Santa Seu amb esperit de comunió.

Tota la comunitat diocesana, en comunió amb el successor de Pere i unida fraternalment amb el seu bisbe Francesc en una pregària confiada al Pare, ric en compassió i misericòrdia, espera amb deler el moment en què la veritat resplendirà, i amb ella, la justícia i la pau.