ICV-EUiA demana que es mantinguin els metges a les ambulàncies de Calella i Blanes

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

El Grup Parlamentari d’ICV-EUiA ha presentat fa pocs dies una proposta de resolució, davant de la Comissió de Salut, perquè no s’elimini la figura del metge o metgessa en les unitats d’atenció mèdica urgent de Calella i Blanes, com pretén el Govern.

En aquest sentit, el responsable del SEM per a la Regió de Girona, ha manifestat la intenció de reorganitzar el servei d’emergències mèdiques per motius pressupostaris, el que duria a l’eliminació del professional mèdic en la unitat de Calella.

Des d’Iniciativa i Esquerra Unida, d’acord amb els professionals del sector, es considera que d’implantar aquesta mesura no es podran complir els temps recomanables de resposta per a aquelles malalties i afectacions en què el temps d’actuació és fonamental.

Marc Vidal

Marc Vidal

Així mateix, es considera que es vulneren els acords dels convenis signats l’estiu de 2013, entre el SEM i la Corporació de Salut Maresme La Selva, en què es preveia el manteniment de les dues unitats de suport vital avançat (USVA) durant quatre anys.

Aquesta decisió se sumaria a altres retallades en els serveis d’assistència de la zona del Maresme i La Selva, com els tancaments de serveis d’urgència en els ambulatoris, als que s’afegiria la sobrecàrrega dels serveis hospitalaris d’urgències.

El diputat Marc Vidal ha assenyalat que «des del Departament de Salut estan retallant el servei d’atenció sanitària del Maresme i La Selva fins a límits insospitats. Damunt del paper totes les propostes poden semblar adequades per reduir despeses, però estem arribant a uns nivells de precarietat excessius. Ens hauran d’explicar com s’ho faran per mantenir la qualitat dels serveis d’atenció mèdica urgent».