Dipsalut i XaropClown editen una publicació infantil per als hospitals gironins

Aquest dilluns 28 de febrer, Dipsalut i l’Associació XaropClown, pallassos d’hospital han presentat la revista Xaropem a l’Hospital Comarcal de Blanes. Es tracta d’una publicació d’edició única que conté dibuixos per pintar, contes, passatemps i va acompanyada d’una caixa de llapis de colors.

Es distribuirà a tots els hospitals de la demarcació per tal que puguin disposar-ne els nens i nenes ingressats i aquells que visitin els centres hospitalaris. L’objectiu de la publicació és fer-los més amena l’atenció hospitalària.

La revista Xaropem és una iniciativa dels pallassos d’hospital Xaropclown i està finançada íntegrament per Dipsalut. Se n’han editat 8.000 exemplars. El cost ha estat de 7.350 euros.

 

L’acte ha comptat amb el President de Dipsalut, Josep Marigó, el director de Xaropclown, Miquel Noguer i el director de planificació de l’Hospital Comarcal de Blanes, Xavier Conill

La publicació conté dibuixos per pintar, mots encreuats, sopes de lletres, il·lustracions, contes, consells saludables…i va acompanyat d’una caixa de llapis de colors. Es lliurarà gratuïtament als nens i nenes que ingressin o visitin els hospitals per tal que puguin entretenir-se, disminuint així la tensió tant de l’infant com de la família.

El president de Dipsalut, Josep Marigó, ha destacat la importància de disposar de recursos com aquest perquè «són molt importants per desdramatitzar situacions com l’ingrés hospitalari d’un infant ja que proporciona estones d’entreteniment en família i, ajuda a normalitzar la situació».

El director de planificació de l’Hospital, Xavier Conill, ha agraït a Dipsalut i a XaropClown la iniciativa i l’ha valorat com una bona manera de «desangoixar els nens i nenes i els seus familiars alhora que és una bona eina pedagògica». Miquel Noguer, director de XaropClown, ha incidit en la feina que fa l’associació XaropClown que, amb les actuacions que porta a terme en alguns hospitals de la demarcació, «aconsegueix arrencar riures i relaxar els infants i els familiars».

Noguer ha explicat que, «fins i tot, els professionals sanitaris ho agraeixen ja que se’ls facilita molt la feina quan el nen està relaxat en situacions normalment delicades com pot ser el moment de posar una via o d’entrar a quiròfan».

XaropClown

La publicació Xaropem també serveix per donar a conèixer el projecte de XaropClown. Es tracta d’un grup de pallassos formats específicament en l’àmbit hospitalari que actuen per als nens i nenes hospitalitzats i per a les seves famílies per tal d’alleujar-los el patiment a través de l’humor. Actualment XaropClown dóna servei als infants ingressats als hospitals Josep Trueta de Girona i al de Figueres.

L’associació té l’objectiu de ser present a la resta de centres hospitalaris de la demarcació. Mentre això no sigui possible, es volen facilitar unes hores d’entreteniment i diversió amb la revista Xaropem.

Edició: JFG – Fotos: Dipsalut