Pena d’11 anys de presó per a l’acusat d’un homicidi a Lloret

El magistrat que va presidir el judici amb jurat contra el jove francès Ludwig A. T. per un delite d’homicidi,  l’ha condemnat a 11 anys de presó ja que va matar d’una ganivetada un menor a Lloret de Mar (Selva). La sentència recull els arguments del veredicte que va emetre el jurat popular.

El magistrat considera que cal apujar el mínim de presó previst per a aquests casos -10 anys- perquè la víctima era menor d’edat i el processat el va atacar amb una navalla.

El crim va tenir lloc la matinada del 17 de juliol del 2011 en plena zona d’oci nocturn de Lloret de Mar. L’acusat havia anat de vacances al municipi per celebrar el seu aniversari. Aquella nit, pels voltants d’un quart de cinc, Thiebaud i un amic seu, Jeremy Puydebois, es van veure envoltats per un grup de menors (entre els quals hi havia la víctima). Segons el veredicte, Thiebaud va clavar la ganivetada mortal al menor durant la baralla. Puydebois, per la seva banda, va engegar un cop de puny a un altre dels joves del grup.

La sentència, com ja va fer el jurat, també argumenta els motius pels quals Thiebaud no va atacar el menor a traïció. S’explica en un paràgraf del document que acusat i víctima s’estaven barallant, amb la qual cosa “l’embat del contrari és previsible” en un enfrontament frontal com que el que va tenir lloc aquella matinada a Lloret de Mar.

A l’hora d’imposar la pena a Thiebaud, el magistrat també té en compte que el jurat va descartar cap mena d’atenuant o agreujant per al processat (embriaguesa, por insuperable o traïdoria). A més de la pena de presó, el condemnat haurà d’indemnitzar amb 120.000 euros els pares de la víctima.  La sentència no és ferma i es pot recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un termini de deu dies.