El director de l’SCT fa un balanç positiu de la reducció de la mortalitat del 16,7% a Girona al 2013

Joan Josep Isern, al centre de la imatge

Joan Josep Isern, al centre de la imatge

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, ha fet avui un balanç positiu de la reducció de la mortalitat registrada en zona interurbana a la demarcació de Girona al 2013 respecte del 2012.

Entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2013 a la xarxa viària interurbana de Girona hi ha hagut 31 accidents mortals amb 35 morts a 24 hores. Això representa un decrement de les víctimes mortals del 16,67% respecte de l’any anterior, quan van morir 42 persones a les carreteres.

Font: Servei Català del Trànist

Font: Servei Català del Trànist

Isern ha destacat que «és molt important la reducció de les víctimes mortals en un 46,15% respecte del 2010» atès que queda molt poc perquè la demarcació de Girona compleixi l’objectiu fixat per la Unió Europea (UE) de reduir els morts del 2010 en un 50% l’any 2020.

El director de l’SCT ha subratllat que Girona, a diferència d’altres demarcacions, ha registrat un descens continu de la sinistralitat els darrers anys. En aquest sentit, Isern ha agraït els conductors gironins el seu bon comportament perquè «un any més es continua reduint la xifra d’accidents en aquesta demarcació».

No obstant això i malgrat la valoració positiva, el director de l’SCT ha remarcat que ara el que importa «no és només la disminució de la sinistralitat sinó mantenir les xifres de reducció». A més, també ha fet èmfasi en què «l’any 2014 serà complex i ens haurem d’esforçar per disminuir l’accidentalitat amb noves mesures i noves polítiques«.

En aquesta línia, Isern ha destacat la importància de l’aprovació del Pla Estratègic de Seguretat Viària (PESV) 2014-2020 per part del Govern, «un instrument que ens dotarà de nous mecanismes per aconseguir l’objectiu de la UE de cara al 2020».

Més informació: Veure dossier (cliceu aquí)