Protecció Civil demana extremar la precaució pel mal estat de la mar demà diumenge

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquesta tarda l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC que apunta a un empitjorament de l’estat de la mar demà diumenge, amb onades que podran superar els 2,5 metres a qualsevol punt del litoral català i arribar a superar els 4 metres (mar brava) al litoral nord.

La previsió de l’SMC d’onades superiors als 2,5 m (maregassa) al litoral nord aquest vespre i la propera nit es manté i, de cara a demà diumenge, amb el pas de les hores, el fort onatge s’intensificarà a la meitat nord del país, amb onades que podran superar els 4 metres (mar brava), i l’afectació s’estendrà a la meitat sud de la costa, on es podran superar els 2,5 m. Segons la previsió hi haurà mar de fons del nord-est.

Cal extremar la precaució en les activitats recreatives o professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament.